© Kuva: Getty Images

Barcelona uhraa isot rahat pelaajiensa pyynnöstä

FC Barcelonan johto on tehnyt päätöksen jättää ensi kesänä väliin pitkät pre-season-kiertueet pelaajiensa ja valmentajien pyynnöstä, kertoo espanjalaislehti Sport.

Euroopan suurseurat ovat tehneet viime vuosina pitkiä ja erittäin rahakkaita kiertueita nouseville futismarkkinoille Euroopan ulkopuolelle. Ennen nykyisen kauden alkua Barcelona matkusti esimerkiksi USA:n ja kilpakumppani Real Madrid Australiaan ja Aasiaan.

Tulevana kesänä Barcelona aikoo kuitenkin tehdä vain lyhyempiä pelimatkoja Euroopan sisällä, vaikka kauempana olisi tarjolla suuria rahasummia.

Barcelonan pelaajat ovat huolissaan pitkien kiertueiden viemästä ajasta, ja niiden vaatimista pitkistä lentomatkoista, jotka ovat pois joukkueiden harjoitusaikatauluista, ja seurajohto on ottanut pelaajiensa huolet tosissaan.

Hiljattain Real Madridin Luca Modric kommentoi ESPN:lle oman seuransa matkustelun negatiivisesta vaikutuksesta joukkueen kuntoon.

– Matkustelimme enemmän kuin harjoittelimme.

Barcelona-johdon päätökseen vaikutti Sportin mukaan myös tulevan kesän kansainväliset turnaukset, jossa monet joukkueen pelaajista edustavat maitaan. Ensi kesänä pelataan EM-kisat ja Amerikoissa Copa America. Lisäksi Brasilian Rio de Janeirossa käydään kesäolympialaiset.