Thierry Henry: ”Arsenal voi pärjätä vain yhdellä tapaa!”

Arsenalin kautta aikojen ykköstykki ja Barcelonaakin kolme kautta myöhemmin urallaan edustanut Thierry Henry näkee lontoolaisisänniltä vaadittavan tavanomaisesta taktiikastaan luopumista pärjätäkseen ottelussa.

Arsenal on tottunut kotimaan peleissä olemaan hallitsevana osapuolena, mutta nyt pallonhallinta on syytä miehen mukaan luovuttaa suosiolla Barcelonalle. Pelkällä puolustamisella ei kuitenkaan pärjää.

– Arsenalin pitää hyväksyä se, että heillä on pallonhallinta vain 30-prosenttisesti.  Koko joukkueen pitää puolustaa yhtenä yksikkönä ja laiturien olla omalla puoliskolla paljon ja pitää ryhmitys kapeana. Hyökkäyspeli pitää uhrata puolustamisen eduksi, Henry kirjoitti The Sunin kolumnissaan.

– Voittaessaan pallon, Arsenalin pelaajien pitää olla rohkeita ja iskeä vastaiskuilla tehokkaasti. Barcelona pitää toisinaan myös pakottaa puolustuskannalle niin, että he joutuvat pudottamaan ryhmitystä 60-70 metriä alemmaksi. Jos he saavat hyökkäyksiä hyökkäysten perään, on Barcelonaa vastaan mahdotonta puolustaa.

Arsenal on jo kerran tällä kaudella kotonaan näyttänyt hallitsevan myös altavastaajapelin: joukkue kaatoi barcamaista peliä esittävän Bayern Münchenin 2-0-lukemin tehokkaalla vastaiskutaktiikalla.