Osa Palloliiton SJK-päätöksestä ihmetytti RoPS-luotsi Juha Malista – ”Logiikka?”

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliitto tiedotti tänään, että Seinäjoen Jalkapallokerho on tuomittu häviämään 9.4. pelattu Veikkausliiga-ottelu PS Kemiä vastaan numeroin 0-3 joukkueen peluutettua edustuskelvottomia pelaajia.

Päätöksessä kerrottiin kuitenkin myös, että 5.4. pelatun Suomen Cupin ottelun PS Kemi – SJK lopputulos jää voimaan.

– Mikäli SJK määrätään häviämään molemmat ottelut, vaikuttaa päätös kahteen eri kilpailuun, joista molemmista on mahdollista saada UEFA:n kilpailun paikka kaudelle 2017. Tällöin päätöksen lopputulosta voitaisiin pitää kohtuuttomana. Kohtuuttomuuden arvioinnissa voidaan tässä kohtaa ottaa huomioon myös se, että on selvää, ettei SJK ole tahallisesti jättänyt pelipasseja hankkimatta, perustellaan päätöksessä.

Kaikki eivät kuitenkaan ole lämmenneet Palloliiton perusteluille. Esimerkiksi RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ihmetteli Twitter-tilillään, miksi Cup-ottelun tulos jäi voimaan, vaikka se pelattiin näistä kahdesta ottelusta ensimmäisenä.