© Kuva: Juha Tamminen

SJK menettää kolme pistettä Veikkausliigassa, vastine ei tyydyttänyt: ”Ei pidä paikkaansa”

Viime kaudella Veikkausliigan mestaruuden voittanut Seinäjoen Jalkapallokerho on tuomittu häviämään 9.4. pelattu PS Kemi -vierasottelu numeroin 0-3 joukkueen peluutettua edustuskelvottomia pelaajia, kertoo Palloliitto päätöksessään.

– Kuudella SJK:n pelaajalla on puuttunut pelipassi Veikkausliigan ottelussa PS Kemi – SJK, ja samojen kuuden pelaajan lisäksi yhdellä muulla SJK:n pelaajalla on puuttunut pelipassi Respect Suomen Cupin ottelussa PS Kemi – SJK. Pöytäkirjaa täyttäessään joukkue näkee pelaajan kohdalta, onko hänellä pelipassia ja jos on, niin päiväys, milloin se on hankittu. Näiden seitsemän pelaajan kohdalla on ollut merkintänä pelkkä viiva, eli ei pelipassia. Tästä huolimatta SJK on kirjannut nämä pelaajat mainittujen otteluiden pöytäkirjaan ja peluuttanut pelaajia, taustoitetaan Palloliiton tiedotteessa.

SJK esitti vastineensa väitteille, mutta se ei tyydyttänyt Palloliittoa.

– SJK väittää vastineessaan, että se on aloittanut mainittujen pelaajien rekisteröinnin, mutta järjestelmässä olevan virheen johdosta järjestelmästä sähköpostilla välitetty lasku ei ole mennyt perille. SJK:n mielestä teknisen häiriön olemassaoloa tukee se, että kaikki uusien pelaajien osalta pelipassit ovat kunnossa, mutta viime vuoden pelaajien osalta ei.

– Väite on tutkittu ja todettu, että se ei pidä paikkansa. Kaikkien mainittujen pelipassittomien pelaajien lokitiedoista käy selkeästi ilmi, että heidän rekisteröintinsä ja pelipassin ostamisensa on aloitettu vasta sen jälkeen, kun Palloliitosta kerrottiin pelaajien pelipassittomuudesta. Uusilla pelaajilla pelipassit ovat hoidettuina, koska ilman sitä pelaajaa ei ole voinut siirtää toisesta seurasta, joten näiden rekisteröintien yhteydessä pelipassitkin on ostettu.

Päätöksestä on oikeus valittaa seitsemän vuorokauden kuluessa.

SJK:han voitti PS Kemin pelikentällä numeroin 2-0. Joukkue on sen jälkeen pelannut kaksi ottelua ja hävinnyt ne molemmat – ensin IFK Mariehamnille ja sitten HJK:lle.

Tässä linkki Palloliiton päätökseen kokonaisuudessaan.