Veikkausliiga-seuralle kova paluumuuttaja – ”Monipuolisuudesta paljon hyötyä”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Viimeksi kaudella 2010 Interiä edustanut Kennedy Ugoala Nwanganga tekee paluun joukkueeseen. Nigerialaishyökkääjä on solminut Interin kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen pitkän testijakson päätteeksi.

Nwanganga pelasi aiemmin Interissä kahden kauden ajan ja oli mukana voittamassa Suomen Cupia kaudella 2009. Kauden 2010 jälkeen Interin Eurooppa-liigassa kohdannut KRC Genk osti keskinäisissä otteluissa vakuuttaneen hyökkääjän pelaajaoikeudet Interiltä.

Nwanganga oli heti keväällä 2011 ratkaisuroolissa uudessa seurassaan, sillä hän puski Genkille Belgian liigan mestaruuden ratkaisseen maalin sarjan päätöskierroksella.

Syksyllä 2011 tapahtuneen valmentajan vaihtumisen myötä Nwanganga jäi kuitenkin pieneen rooliin Genkissä. Lopulta aika Genkissä ja lainoilla Beerschotissa, Westerlossa sekä Roeselaressa jätti Belgian ajan saldoksi 50 pääsarjaottelua ja 29 toisen sarjatason peliä.

Genk-sopimuksen päätyttyä 25-vuotias nigerialainen on kuntouttanut itseään ensin Belgiassa ja viime viikot Interin mukana. Interin päävalmentaja Job Dragtsma on tyytyväinen sopimuksen lopulta synnyttyä.

– Kennedy on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan millä tahansa hyökkäävällä pelipaikalla. Erityisesti kapealla ringillä pelatessa monipuolisuudesta on paljon hyötyä. Alkuvuoden testaamisen ja kuntoutuksen aikana halusimme lähinnä nähdä, että hänen tasonsa on edelleen riittävän korkealla ja että hän on selättänyt loukkaantumisensa, Dragtsma selventää.

Pelipaitaansa Nwanganga saa Interissä myös viime kerralla käyttämänsä numeron 27.

Lähde: Interin verkkosivut