© Kuva: Getty Images

Päävalmentaja teki kovan päätöksen: maan futishistorian kovin maaliruisku ulos EM-kisoista

Päätös ei ollut helppo, mutta Venäjän päävalmentaja Leonid Slutskin oli jätettävä Aleksandr Kerzhakov ulos maajoukkueesta.

Venäjän futishistorian kovin maalitykki jäi rannalle EM-kisoista, mutta siihen oli syynsä. Kerzhakovin nykyvire ei kestä päivänvaloa Venäjän hyökkäyskalustossa, jossa on kovavireisimpiä viimeistelijöitä.

– Kerzhakov on ammattimies ja ansaitsee valtavan kunnioituksen. Mutta näin kävi, että Fedor Smolov, Artem Dzjuba ja Aleksandr Kokorin ovat tällä hetkellä parempia, Slutski sanoi venäläislehdistölle.

Kerzhakovin kausi oli pannukakku, sillä mies joutui siirtymään lainalle Sveitsiin Sami Hyypiän valmentamaan FC Zürichiin. Pietarilaisessa Zenitissä sukset menivät ristiin päävalmentaja Andre Villas-Boasin kanssa: Kerzhakovia ei päästetty edes harjoittelemaan ykkösjoukkueessa.

Venäjän EM-joukkue tässä linkissä.