Urheilun kansainvälinen oikeusturvalautakunta on vaatinut FIFA ottamaan Gibraltarin jäsenmaakseen. FIFA oli evännyt UEFA:n jäsenyyden jo aiemmin saaneen lilliputtivaltiolta jäsenyyden, joka mahdollistaisi sen osallistumisen MM-karsintoihin.

Asiasta valitettiin CAS:iin, jonka kanta oli Gibraltarille myönteinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita vielä varmuudella Gibraltarin ottamista MM-karsintoihin, mutta yleensä CAS:n päätöksiä on noudatettu urheilumaailmassa.

Euroopan osalta vuoden 2018 MM-karsintalohkoja on yhdeksän – seitsemässä on kuusi joukkuetta ja kahdessa vain viisi. Jos FIFA myöntyy antamaan Gibraltarille jäsenyyden, liittyisi joukkue toiseen viiden joukkoon lohkoista, joista toisessa on mm. Suomi yhdessä yhdessä Kroatian, Islannin, Ukrainan ja Turkin kanssa.

Gibraltar otti ensimmäistä kertaa osaa arvoturnauksen karsintaan viime EM-karsinoissa. Joukkue hävisi kaikki kymmenen otteluaan maalierolla 2-56. Näin ollen Suomellekin oli Gibraltarin mukaan tullessa tarjolla ”varmat” kuusi pistettä.