Shefki Kuqi uskoo Kosovon yllättävän monet: ”Kovia pelaajia ympäri Eurooppaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Entinen Suomen A-maajoukkuehyökkääjä, parhaillaan Veikkausliiga-seura PK-35 Vantaata luotsaava Shefki Kuqi uskoo Kosovon maajoukkueen olevan uskottava jo pikapuolin.

Kosovo sai viikolla UEFA:n jäsenyyden, ja maa pyrkii pääsemään jo ensi syksynä alkaviin MM-karsintoihin mukaan. Viimeistään seuraavissa EM-karsinnoissa maa on mukana.

Kosovolaissyntyinen Kuqi näkee maassa olevan hyvän potentiaalin pelaajia.

– Siellä ollaan erittäin intohimoisia jalkapallon suhteen. Kosovo on pieni maa, mutta ympäri Euroopan kovia sarjoja on paljon kosovolaisia pelaajia, Kuqi kommentoi BBC Sportille.

FIFA:n kerrotaan todennäköisesti antavan kosovolaistaustaisille, mutta jo muita maajoukkueita edustaneille,pelaajille mahdollisuuden vaihtaa edustusoikeutensa Kosovon paitaan.

Tällaisia pelaajia ovat mm. Valioliigassa pelaavat Sveitsin maajoukkuemiehet Xherdan Shaqiri ja Valon Behrami sekä Suomen maajoukkuemies Perparim Hetemaj.

– Esimerkiksi nämä Sveitsin pelaajat ovat esiintyneet MM- ja EM-kisoissa. Jotkut tällaiset pelaajat saattavat haluta vaihtaa Kosovon paitaan, mutta eivät varmaankaan kaikki.

– Omasta mielestäni olisi vaikea kääntää selkää, jos Kosovosta lähestytään.

Goal-sivusto esitteli juuri Kosovon fantasiamaajoukkueen nykyisistä pelaajista, mihin mahtui yksi Huuhkaja-pelaajakin.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!