Tässä ovat EM-turnauksen jatkoparit – kaikki Brittein saarten joukkueet etenivät!

© Kuva:

EM-kisojen alkulohkot saatiin päätökseen keskiviikkona F- ja E-lohkon päätöspelien myötä.

F-lohkosta jatkoon pääsivät Unkari, Islanti ja Portugali, joka oli yksi neljästä parhaasta lohkokolmosesta. Päätöspeleissä Unkari ja Portugali jakoivat pisteet 3-3-lukemin ja Islanti iski viime hetken voittomaalin Itävaltaa 2-1-lukemin.

E-lohkon peleissä Belgia kampesi Ruotsin yli 1-0-lukemin viime hetken maalilla. Jälkipolemiikkia aiheuttaa mm. yksi hylätty Ruotsin maali.

Toisessa myöhäisillan ottelussa F-lohkon voiton jo aiemmin varmistanut Italia hävisi 0-1-lukemin Irlannille, joka voiton myötä varmisti jatkopaikkansa nousemalla neljän parhaan lohkokolmosen joukkoon. Näin kaikki turnauksessa mukana olleet Brittein saarten joukkueet – Englanti, Wales, Irlanti ja Pohjois-Irlanti – etenivät 16 parhaan joukkoon.

Lohkokolmosista Slovakia, Portugali, Pohjois-Irlanti ja Irlanti menivät jatkoon, ja Turkki ja Albania putosivat jatkosta.

Näet pudotuspelien otteluohjelman tästä.