© Kuva: Getty Images

Englantilaispelaajat yksimielisiä: maajoukkueelle ulkomainen valmentaja

Brittilehti Daily Mirrorin mukaan Englannin maajoukkueen runkopelaajat haluavat seuraavaksi ulkomaalaisen valmentajan joukkueelle.

EM-turnauksen päättyessä mahalaskuun Islanti-tappion myötä 1. pudotuspelikierroksella, päävalmentaja Roy Hodgson ilmoitti pestinsä päättyvän siihen.

Englannin U21-joukkuetta luotsaava Gareth Southgate on ollut ykkösehdokas uudeksi A-maajoukkueen luotsiksi, mutta tiettävästi pelaajat haluavat meritoituneimman käskyttäjän. Southgate itsekin on jo käytännössä kieltäytynyyt tehtävästä.

Ilmoille on heitetty myös ajatus siitä, että Southgate luotsaisi maajoukkuetta sen aikaa, kun sopiva kandidaatti löytyy maailmalta.

Tällä hetkellä todellisia huippuvalmentajia on suhteellisen vähän vapailla markkinoilla, mutta potentiaalisista kandidaateista on nostettu esiin parhaillaan USA:n maajoukkuetta luotsaava Jürgen Klinsmann sekä jopa yksi maailmanmestaruuttakin vyöllään kantava ulkomaalaisvalmentaja, joka on avoimesti kommentoinut ajatusta Englannin pestistä.