© Kuva: Getty Images

Valioliigassa kytee korruptioskandaali – kahdeksan manageria ottanut lahjuksia

Eilen uutisoimme Sam Allardycen korruptioskandaalista, joka johti lopulta miehen eroon Englannin maajoukkueen päävalmentajan paikalta. The Telegraph -lehden mukaan Allardycen hämäräpuuhat olivat vasta alkusoittoa Valioliigaa järisyttävässä korruptioskandaalissa.

The Telegraph osaa kertoa, että kahdeksan entistä tai nykyistä Valioliiga-manageria ovat ottaneet lahjuksia pelaajasiirtojen yhteydessä.

Tällä hetkellä lehti kerää todisteita managerien toiminnasta, mutta vielä managerien nimiä ei olla julkaistu. Tietojen mukaan managerien lakimiehet olivat ottaneet eilen lehteen yhteyttä, jotta heidän nimiä ei julkaistaisi vähäisten todisteiden takia.

Lehti julkaisi Allardycen nimen, koska hänestä toimittajilla oli videomateriaalia, josta selvisi hänen kritisoineen muun muassa entistä Englannin päävalmentajaa Roy Hodgsonia, ja auttanut kolmansia osapuolia höytymään pelaajasiirroista.

Tällä hetkellä lehdellä on muista Valioliiga-managereista lähinnä agenttien antamia lausuntoja, mutta ainakaan vielä todisteet eivät riitä valmentajien nimien julkaisemiseen.

Suurin osa tiedoista on Sky Sportsin mukaan peräisin pelaaja-agentilta, jonka nimi on Pino Pagliara. Hän on edustanut muun muassa Juninhoa agenttiurallansa. Pagliara on myös tuomittu viiden vuoden toimintakieltoon ottelujärjestelyistä.

Lähde: Sky Sports, The Telegraph

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!