AS Romalla on jo pitkään ollut kasvot, ja ne kasvot kuuluvat oikeutetusti pitkäaikaiselle kapteenille Francesco Tottille. Torstai-iltana Totti pelasi täydet minuutit, kun AS Roma pelasi 3-3-tasapelin kotonaan Austria Wieniä vastaan.

Roma hallitsi lievästi ottelua ja oli jo matkalla 3-1-voittoon Tottin säestyksellä. 40 vuotta näytti olevan vain numero, kun Totti tarjoili kaksi upeaa syöttöä 2-1- ja 3-1-maaleihin.

Ensin Roman kapteeni pelasi upean pystysyötön Stephan El Shaarawylle, joka viimeisteli kaunisti pallon maaliin. Toisella puoliajalla Totti antoi millintarkan keskityksen laidalta, jonka Alessandro Florenzi jatkoi varmasti maaliin.

Tottille tuli Wieniä vastaan myös sata ottelua täyteen Euroopan kentillä. Se on kova lukema pelaajalle, joka on koko ammattilaisuransa edustanut yhtä seuraa. Samaan suoritukseen on muun muassa yltänyt Carles Puyol ja Xavi Barcelonassa sekä Paolo Maldini AC Milanissa.

Tottin juhlapelin pilasi lopulta Roman sulaminen viimeisellä kymmenminuuttisella. Wien nousi tasoihin 19-vuotiaan Dominik Prokopin sekä Olarenwaju Kayoden maaleilla.

Roma jatkaa tasapelistä huolimatta E-lohkon kärjessä maalieron turvin. Yhtä kaikki Totti olisi ansainnut ottelusta enemmän kuin vain parhaan pelaajan palkinnon. UEFA muisti häntä kuitenkin upealla kuvalla, jossa hänet oli piirretty Rooman gladiaattoriksi. Katso kuva alta, jos et näe, katso täältä.