Mikä on Wayne Rooneyn asema Englannin maajoukkueessa? Näin valmentaja kommentoi

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin tähtipelaajan Wayne Rooneyn asema Englannin maajoukkueessa on noussut esiin viime viikkoina. Rooney ei ollut avauskokoonpanossa Englannin edellisessä MM-karsintaottelussa Sloveniaa vastaan.

Tuli Rooneylle jatkossa vastuuta maajoukkueessa tai ei, Englannin väliaikaisvalmentaja Gareth Southgate ei aio muuttaa pelaajansa asemaa. 31-vuotias Rooney pysyy siis edelleen ”kolmen leijonan” kapteenina.

– Hän on Englannin kapteeni. Vaikka hän ei aloittanut Sloveniassa, hän on minulle vaikutusvaltainen persoona siinä ryhmässä, joka ei muutu, Southgate sanoi Guardianille.

Hän lisäsi olleensa tyytyväinen Rooneyn asenteeseen. Penkkikomennuksesta huolimatta kapteeni toi joukkueeseen positiivisen vaikutuksen tsemppaamisellaan.

Rooney on tippunut pois avauksesta myös Manchester Unitedissa. United kohtaa keskiviikkoiltana paikallisvastustajansa Manchester Cityn Englannin Liigacupissa. Ottelu esitetään Viasatilla ja Viaplayssa kello 21.55 alkaen.