© Kuva: Getty Images

Tässäkö syy Dortmund-tähden hyllytykseen? ”Päätös oli vaikea”

Dortmundin maalitykki Pierre-Emerick Aubameyang ei ollut eilen, keskiviikkona, joukkueensa kokoonpanossa Mestarien liigan ottelussa Sporting Lissabonia vastaan. Syyksi ilmoitettiin sisäiset syyt, mutta uusimpien tietojen mukaan Aubameyang oli rikkonut joukkueen sääntöjä.

Dortmund voitti ottelun 1-0, ja saksalaisten voittomaalin teki Aybameyangin avauskokoonpanossa korvannut Adrian Ramos. Dortmund nousi voiton myötä Mestarien liigassa F-lohkon kärkeen.

Bild-lehden Dortmundin joukkueen sisäpiiristä kuuleman tiedon mukaan hyllytyksen syy oli Aubameyangin käyttäytyminen ottelupäivää edeltävässä palaverissa. Hyökkääjätähti oli soittanut kännykällään puhelun ottelupalaverin aikana.

– Päätös jättää hänet miehistön ulkopuolelle oli vaikea, mutta meillä ei mielestämme ollut mitään muuta vaihtoehtoa. Päätöksen asiasta teimme tiistaina iltapäivällä, Dortmundin päävalmentaja Thomas Tuchel kertoi saksalaiselle ZDF tv-kanavalle.

Aubameyangin pelipaita oli ollut vielä Dortmundin pukukopissa vain vähän aikaa ennen ottelua. Tuchelin mukaan hyllytys oli vain Mestarien liigan ottelusta, joten joukkueensa maalitykki on mukana viikonloppuna, kun Dortmund matkaa HSV:n vieraaksi Bundesliigassa.