IFK Mariehamn julkisti perjantaina pelaajahankinnan. Zimbabwelaishyökkääjä Lucky Mkosana liittyy joukkueeseen vuoden sopimuksella, jossa on myös optio seuraavasta kaudesta.

Mkosana on 29-vuotias hyökkääjä, joka on pelannut miltei kymmenen vuoden ajan USA:n kentillä. Viime kaudet hän on pelannut NASL:n kärkijoukkueissa kuten Tampa Bayssa ja viimeksi New York Cosmosissa. Viime kaudella sarjan voittanut Cosmos on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin ja sen myötä Mkosana purki sopimuksena.

Hyökkääjällä olisi ollut useampiakin ottajia, mutta hän halusi itse pelaamaan Eurooppaan ja valinta osui Veikkausliigan hallitsevaan mestariin.

– Olemme iloisia, että jo nyt ennen uutta vuotta olemme saaneet pelaajan, josta toivomme korvaajaa Dever Orgillille. Olemme seuranneet Mkosanaa ja saaneet hänestä paljon raportteja USA:n kontaktiemme kautta. Uskomme, että hän on pelaaja, joka vahvistaa IFK:ta hyvällä tavalla, seurajohtaja Peter Mattsson sanoi seuran tiedotteessa.

Orgill iski viime kaudella 12 maalia, mutta siirtyi mestaruuskauden jälkeen Itävaltaan.

– Mkosana on pelityyliltään vahva, juoksuvoimainen ja yleisesti hankalasti vartioitava pelaaja vastustajille. Kaikkiaan hän on melko kokonaisvaltainen pelaaja, jonka lisäksi nöyrä ja positiivinen persoona myös kentän ulkopuolella.

Mkosana ei halua silti, että häntä verrattaisiin Orgilliin.

– Kunnioitan Orgillia todella paljon, mutta en halua lähteä vertaamaan itseäni häneen tai pyrkiä todistamaan olevani parempi kuin hän. Haluan vain auttaa joukkuetta, se on sama teenkö minä maalit vai joku muu. En ota paineita, Mkosana sanoi.

Lähde:IFK Mariehamn