Päättyykö Chelsean huima voittoputki Valioliigan huippukamppailussa? ”Yksi haastavimmista paikoista”

© Kuva: Getty Images

Chelsealla on mahdollisuus yltää keskiviikkona Arsenalin rinnalle Valioliigan peräkkäisten voittojen ennätyksessä. Chelsea on enää yhden voiton päässä tykkimiesten vuonna 2002 tekemästä 14 ottelun voittoputkiennätyksestä.

Temppu on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä vastaan asettuu keskiviikkona sarjaviitonen Tottenham, joka on voittanut viimeiset neljä peliään ja iskenyt kahdessa viime ottelussa peräti kahdeksan maalia.

Viasatin selostajan Ville Kuusisen mukaan Chelsea on haastavan paikan edessä Lontoon paikallisottelussa White Hart Lanella.

Antonio Conten ryhmässä joissain otteluissa väsymys on hieman paistanut otteista, mutta Blues ei vain ole suostunut häviämään. Manchester City -voitto syksyllä oli henkisesti valtava askel. Sen jälkeen voittaminen on ollut rutiinia. Tottenham -vierailu on kuitenkin yksi haastavimmista paikoista, jonne tällä hetkellä Valioliigassa joutuu matkaamaan. Kotona Spurs ollut vahva ja Watford -vieraspeli sunnuntaina oli täydellistä dominointia. Joukkue jopa sai nostettua jalkaa kaasulta viimeisen 30 minuutin aikana. Tämä oli erittäin tärkeää, koska Chelsea hyötyi paljon yhdestä ylimääräisestä valmistautumispäivästä, Kuusinen sanoo.

Jos Chelsea ottaa täyden pistepotin vierasviheriöltä, Kuusinen uskoo The Bluesin juhlivan Valioliigan mestaruutta toukokuussa.

– Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tottenham oli avausjaksolla hyvä ja Pedron tasoitus jakson lopussa käänsi peliä. Tuosta kamppailussa Spurs on parantunut ja vahva kotivire antaa osviittaa siitä, että liljanvalkoiset laittavat Conten ryhmän voittoputken päätökseen. Jos Chelsea voittaa, uskallan väittää, että se on mestari.

Lyhyessä ajassa itsensä yhdeksi tunnetuimmista Suomen jalkapalloselostajista tehnyt Kuusinen ei pidä Chelseaa ylivoimaisena, mutta piste-ero muihin alkaa olemaan suuri. Ero pelin enemmän pelanneeseen sarjakakkoseen Liverpooliin on viisi pistettä, niin ikään pelin enemmän tahkonneeseen Manchester Cityyn seitsemän pistettä. Tottenhamiin eroa on jo 10 pistettä.

– Kyllä Chelsealle haastajia löytyy, mutta ovatko Tottenham ja Manchester United heränneet liian myöhään. Liverpoolille otteluruuhka ja avainpelaajien poissaolot olivat myrkkyä maanantaina. Mikään ei ratkennut, mutta Chelsean kaikki haastajat tarvitsevat lontoolaisille keskiviikolta tappion, Kuusinen analysoi.

– Lontoon paikallispelejä on paljon, mutta tässä vaiheessa molempien, Tottenhamin ja Chelsean ollessa huimassa iskussa tämä voi olla upea taisto. Paljon hienoja taistelupareja. Harry Kane vastaan Diego Costa, Dele Alli vastaan Eden Hazard, N’Golo Kante vastaan Vincent Wanyama, David Luiz vastaan Eric Dier. Mielenkiintoinen peli myös siksi, että voisi kuvitella Chelsean pääsevän tietyllä tapaa rennommin peliin, mutta 14. voitto peräkkäin on taatusti paineita tuova asia. Miten Conte saa ryhmän vapautumaan? Mutta paineet ovat valtavat myös Spursilla. Kärjen vauhdissa pysyäkseen ei pisteitä saa menettää. Pisteitä on tarjolla vain kolme, mutta klassinen pakkovoitto tässä on jopa molemmille. Momentum voi kadota puolin ja toisin niin nopeasti.

Tottenhamin ja Chelsean välistä Valioliigan ottelua voi seurata suorana lähetyksenä keskiviikkona 4.1. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello 21.55 alkaen Kuusisen selostamana. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jalkapallo-otteluista löydät täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.