Seuralegenda povaa vaikeita aikoja Bayern Münchenin tähtihyökkääjälle: ”Ei sopivaa pelipaikkaa”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenissa pitkän ja kunnioitettavan uran 1980-90-luvulla pelannut Lothar Mätthaus ei usko Thomas Müllerin saavan paljoakaan peliaikaa kauden toisella puoliskolla Bayern München -miehistössä.

Kausi on ollut hankala saksalaishyökkääjälle, sillä Müller on onnistunut maalinteossa 13:ssa Bundesliga-ottelussa vain kerran. Viime kaudella 20 maalia Bayernille paukuttanut Müller ei ole Mätthausin mielestä sopeutunut Bayern-luotsi Carlo Ancelottin 4-2-3-1-pelisysteemiin.

– Hänellä tulee olemaan todella vaikea tie taistella itsensä takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Ancelottin pelisysteemissä ei ole oikeastaan pelipaikkaa, joka sopisi hänelle, Mätthaus kirjoittaa Sport Bildin kolumnissa.

Mätthausin mukaan Ancelottilla on yksinkertaisesti parempia vaihtoehtoja Müllerin tilalle.

Arjen Robben on parempi vaihtoehto oikeaksi laitalinkiksi, ja Bayern ei oikeastaan käytä piilokärkeä.

– He käyttävä mielummin hyökkäävää keskikenttäpelaajaa Robert Lewandowskin takana, ja mielestäni Thiago Alcantara on oikea mies siihen rooliin. Hän on paljon käyttökelpoisempi kuin Müller, Mätthaus kirjoittaa.

Mätthaus pelasi Bayern Münchenin keskikentällä yli 300 ottelua, jonka lisäksi Saksan A-maajoukkueessa otteluja kertyi 150. Pelaajauran jälkeen Mätthaus on valmentanut muun muassa Bulgarian ja Unkarin A-maajoukkuetta.

Lähde: Goal