Jalkapallon heittopussit kohtaavat tänään – viimeisessä 200 ottelussa kolme voittoa

© Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikkona on tarjolla kasa eurooppalaisia huippuotteluita. Mestarien liigaa varten voi lämmitellä Valencian ja Real Madridin kohtaamisella tai vaikkapa Eurooppa-liigan pudotuspeleillä.

Jos haluaa kuitenkin jotain uutta ja erikoista, kattaukseen voi lisätä San Marinon ja Andorran kohtaamisen kansainvälisessä ystävyysottelussa.

Vaikka keskiviikon taisto ei olekaan virallinen mittelö, kyseessä on silti eräänlainen ”kuuden pisteen peli”. Maat käyvät nimittäin tiukkaa taistelua FIFA-rankingissa.

202. sijalla oleva San Marino on uusimmassa listauksessa niukasti yhden pykälän korkeammalle kuin Andorra.

San Marinolla on edellisestä sadasta maaottelusta kaksi voittoa, neljä tasapeliä ja 94 tappiota.

Joukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä vuonna 1990, mutta ensimmäisen voitto virallisista otteluista uupuu yhä. Tasapeli Viroa vastaan vuonna 2014 toi maalle sen ensimmäisen pisteen arvokisojen karsinnoissa.

Vuonna 2004 San Marino päihitti Liechtensteinin 1-0 ystävyysottelussa, mitä seurasi kymmenen vuoden voitoton putki. Joukkueen edellinen voitto on vuodelta 2014, kun se kaatoi Italian Serie D:ssä pelaavan Bellaria Igean 2-0 harjoitusottelussa.

Andorran saldo viimeisestä sadasta pelistä on yksi voitto, seitsemän tasapeliä ja 92 tappiota.

Edellisestä voitosta on ehtinyt vierähtää lähes kolmetoista vuotta. Lokakuussa 2004 Andorra kaatoi Makedonian 1-0 MM-karsinnoissa, mikä on yhä maan ainoa voitto virallisessa maaottelussa.

Tilastot perustuvat Soccerway-sivuston keräämiin tietoihin.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta