Suomi oli mukana hankkeessa, jonka tavoitteena oli saada vuoden 2024 miesten EM-lopputurnaus Pohjoismaiden järjestettäväksi. Palloliiton perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan hankkeesta on kuitenkin päätetty luopua.

Vuoden 2024 kisoja kartoittanut työryhmä tuli siihen tulokseen, että lopputurnaus tulee vastaan liian nopeasti. Kööpenhaminassa kokoontuneet pohjoismaisten liittojen puheenjohtajat päättivät toimia työryhmän esityksen mukaisesti ja luopua ajatuksesta lopputurnauksen hakemisesta.

Periaatetasolla hanketta ei ole haudattu, mutta kisojen vaatimien yhdeksän vähintään 30 000 katsojan stadionin toteuttaminen ei ollut realistista.

– Aikaa oli yksinkertaisesti liian vähän olosuhteita ajatellen, se oli ensisijainen syy tälle päätökselle, vahvistaa Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande tiedotteessa.

Sen sijaan Pohjoismaat asettivat työryhmän jatkamaan yhteishankkeiden kartoittamista. Päällimmäisenä näistä kenties naisten MM-lopputurnaus, mutta yhtä lailla kyse on nuorten arvoturnausten järjestämisestä.

– Lähiaikoina tiedetään lisää, mutta puhuttu on sekä naisten että tyttöjen ja poikien arvoturnauksista, toteaa Casagrande.

Lähde: Palloliitto