Valioliigan kärkijoukkue Chelsean keskikenttäpelaaja N’Golo Kante on noussut lyhyessä ajassa sarjan fanien suureksi suosikiksi.

Viime kaudella Leicesterissä mestaruuden voittanut Kante on jatkanut loistavia otteitaan myös lontoolaisten riveissä ja saanut osakseen mittaamattoman määrän kehuja niin asiantuntijoilta kuin kannattajiltakin.

Netissä ovat nousseet suuren suosioon myös niin sanotut ”Kante-faktat”, jotka ylistävät Ranskan maajoukkuepeluria maista taivaisiin. Yhden ”Kante-faktan” mukaan maapallo on 71 prosenttisesti vettä, mutta loput pinta-alasta peittää Kante.

Pian 26 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja kertoi lehdistötilaisuudessa, että on tietoinen häneen kohdistuvista ylistyksistä, mutta ei anna niitten häiritä pelaamistaan.

– Olen erittäinen tyytyväinen tämän kauden esityksiini. Tiedän, että saan paljon kehuja ihmisiltä ja se on tietysti mairittelevaa. En kuitenkaan anna sen häiritä keskittymistäni. Tärkeintä on pelata kausi hyvin loppuun.

Kante kertoi, että hän on tietoinen myös internetissä viljellyistä ”Kante-faktoista” ja kuittasi ne pienellä kuivalla huumorilla.

– Joukkuekaverini ovat kertoneet minulle niistä ja ne ovat ihan hauskoja. En selvästikään peitä 30 prosenttia maapallon pinta-alasta, ranskalaispelaaja naureskeli.

Lähde: Evening Standard