Manchester United eteni Eurooppa-liigan finaaliin voittamalla Celta Vigon yhteismaalein 2-1. Jälkimmäinen kamppailu Manchesterissa päättyi 1-1-tasapeliin.

Marouane Fellaini vei kotjoukkueen jo 17. minuutilla johtoon ja pitkään näyttikin siltä, että United laskettelee helposti finaaliin. Facundo Roncaglia toi kuitenkin vieraat 85. minuutilla tasoihin, jonka jälkeen Celta aloitti loppurynnistyksen.

Ottelun viimeisillä hetkillä ruotsalaishyökkääjä John Guidettille avautui vielä upea paikka, mutta mies epäonnistui. ManU-manageri Jose Mourinho myönsi, ettei voitto ja finaalipaikka todellakaan tullut helpolla.

– He olivat täysin vapaita kaikesta vastuusta ja tekivät tästä meille todella vaikean pelin. Se oli kärsimystä loppuun saakka ja kaikki oli avoinna viimeiselle sekunnille saakka. Pojat antoivat kaikkensa. Olen todella tyytyväinen heidän puolesta, Mourinho sanoi ottelun jälkeen BT Sportille.

ManU kohtaa finaalissa Ajaxin, joka eteni finaaliin voittamalla Lyonin yhteismaalein 5-4. ManU:n unelma suorasta Mestarien liigan paikasta on nyt lähempänä kuin kertaakaan tällä kaudella.

– Nyt, 14 ottelun jälkeen, olemme finaalissa. Jos voitamme Eurooppa-liigan, olen enemmän kuin onnellinen. Se olisi mahtavaa!, Mourinho ylisti.

Lähde: Goal

Muokattu 12.5. 14.46: Päivitetty, että ManU oli kotijoukkue.