Shefki Kuqilta todella rehellistä puhetta nuorten pelaajien kohtelusta: ”Siitä tuli iso riita seuran sisällä”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin päävalmentaja Shefki Kuqi on tuonut seuraan paljon uusia toimintatapoja, joiden myötä ammattimaisuus on noussut Turussa uudelle tasolle, kysykää vaikka Timo Furuholmilta. Nuorten pelaajien kohtelussa Kuqi ei halunnut tehdä myönnytyksiä.

Kuqi joutui vääntämään pääomistaja Stefan Håkansin kanssa kättä pukukopin remontoinnista. Lopulta päättäväinen päävalmentaja sai tahtonsa läpi ja tuloksena oli yksi Veikkausliigan komeimmista pukukopeista.

– Sanoin viime vuonna Stefanille, että jos jatkan, haluan uuden pukuhuoneen. Se oli niin kulunut ja vanhanaikainen. Lisäksi minua häiritsi se pöytä siinä keskellä, pelaajat eivät nähneet toisiaan pöydän yli. Kiitos siitä Stefanille, että sain luvan remonttiin ja vapaat kädet. En ole mikään arkkitehti, mutta olen ollut muutamassa pukuhuoneessa aika monta tuntia ja tiesin, mitä haluan, Kuqi kertoo avoimesti FC Interin kannattajien julkaisemassa lehdessä.

Inter nousi otsikoihin kauden alla, kun Elias Mastokangas sai pukukoppiin oman paikan, katso video. Tämä oli yksi Kuqin tuomista toimintatavoista, joka herätti seuran sisällä pientä kinaa. Kuqi halusi pitää kiinni periaatteista ja siitä, että jokaisen pelaajan on ansaittava paikkansa pukukopissa.

– Tästä asiasta meillä oli riitaa seuran sisällä. En halua kierrellä, vaan sanoa asiat suoraan. Kun koppi oli valmis, pelaajien nimet olivat paikoillaan. Katsoin, että siellä on Eliaksen ja muidenkin junioreidemme nimilaput. Kävin repimässä ne irti sieltä ja siitä tuli iso riita.

Kuqi halusi painottaa, etteivät juniorit ole vielä pelanneet peliäkään edustusjoukkueen mukana, ja että paikka pukukopissa pitää ansaita.

– Suomessa halutaan tehdä kaikki valmiiksi ennakkoon. Sanoin, että annetaan pojan näyttää ja ansaita pelipaikkansa, silloin se merkitsee hänelle paljon enemmän.

Kuqin mukaan Mastokangas osoitti harjoituksissa ja leireillä kuuluvansa joukkueeseen. Lopulta Mastokangas sai nimikyltin upealla tavalla ja nuoren miehen ilmeestä on helppo päätellä, että se merkitsi hänelle todella paljon.

– Anna pelaajien ansaita paikkansa, älä tee asioita valmiiksi heille. Mikä tulee nopeasti, lähtee nopeasti, Kuqi järkeilee.

Muutama muu juniori jäi vielä odottamaan omaa nimikylttiään pukuhuoneeseen.

– Hei eivät olleet vielä valmiita, ja jos he olisivat jatkaneet, he olisivat laskeneet koko joukkueen tasoa. Heillä on kuitenkin mahdollisuus nousta takaisin, jos he kehittyvät tarpeeksi hyviksi, Kuqi sanoo.

Lue Kuqin pitkä haastattelu kokonaisuudessaan tästä linkistä.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.