© Kuva: Getty Images

Täältä löytyy maailman paras valmennusosaaminen – seitsemän suuren liigan mestarivalmentajaa kahdesta maasta

Antonio Conte voitti ehkä maailman vaikeimmin voitettavan liigan Chelsean peräsimessä. Carlo Ancelotti nappasi Bundesliigan mestaruuden Bayern Münchenin päävalmentajana. Massimiliano Allegri luotsaa parhaillaan Juventusta kohti kuudetta perättäistä Italian mestaruutta. Näillä herroilla on yhteistä se, että he ovat kaikki Italiasta.

Tämä kausi on todellakin italialaisten valmentajien työnäyte. Näiden kolmen herran lisäksi myös saapasmaasta kotoisin oleva Massimo Carrera on varmistanut Spartak Moskovan peräsimessä Venäjän mestaruuden.

Toinen maa, josta tuntuu löytyvän taipumusta taktiikkanerouteen on Portugali. Huipputaitavien jalkapalloilijoiden lisäksi maasta tulee valmentajavelhoja.

Portugalilainen valmentaja luotsasi joukkueensa voittoon Ranskan Ligue 1:ssä, Portugalin liigassa ja Ukrainan pääsarjassa.

Ligue 1:n voitti AS Monaco portugalilaisen Leonardo Jardimin johdolla, Portugalin pääsarjan voitti Benfica Rui Vitorian kanssa ja Ukrainan Valioliigan voitto meni Shakhtar Donetskille Paulo Fonsecan johdolla.

Euroopan top-5-sarjoistakin neljä voitti joko italialainen tai portugalilainen päävalmentaja. Ainoana poikkeuksena on Espanjan La liga, jonka voittaa tänä vuonna joko ranskalainen tai espanjalainen valmentaja.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!