Saksan kolmosliigassa pelaavan Hansa Rostockin pelaajakarusellin tahti kiihtyy. Hansan pomot ovat tähän mennessä uusineet 14:sta tänä kesänä päättyvästä sopimuksesta vain 2, joten kevätsiivous on ollut perusteellinen.

Saksalaislehti Bild uutisoi, että seura olisi pinteessä myös heikon kauden pelanneen Tim Väyrysen kanssa. Väyrysen heikot tilastot ovat johtaneet siihen, että Saksalaismedia pohtii, miten seura pääsisi eroon suomalaisesta.

Vähälle peliajalle jääneen Väyrysen tulevaisuus Rostockissa ei näytä hyvältä. Seura nimittäin ehti jo hankkia uuden hyökkääjän, Menelik Chaka Ngu’Ewodon, joka oli menneellä kaudella Väyrystä huomattavasti tehokkaampi, vaikkakin pelasi alemmalla sarjatasolla.

24-vuotias Väyrynen pelasi menneellä kaudella 12 ottelua ja onnistui maalinteossa ainoastaan kerran. Peliminuutteja miehelle kertyi vain 501.

Rostockin johtaja Pavel Dotchev kommentoi Bildille, että seuraan on tullut uusia hyökkääjiä, eikä Väyrysen ensi kausi tule olemaan ruusuilla päällystetty.

– Sanoin hänelle, että seuraava kausi tulee olemaan sinulle hankala, Dotchev kertoi saksalaismedialle.

Entinen saksalaisjalkapalloilija René Schneider oli kommentoinut Väyrystä pelaajana sanomalla, että mies on nopea, hyvä pääpelaaja ja aina mahdollinen uhka maalivahdille. Schneider uskoo, että Väyrynen olisi tuonut joukkueelle lisää laatua ja vaarallisia hyökkäyksiä.

Bild tyrmää Schneiderin kommentin:

– Väärä arvio, lehti tylyttää.

Liga-drei-sivusto ei myöskään anna armoa Väyryselle.

– Koska Väyrysen sopimus jatkuu vuoteen 2018 saakka, eikä miehelle ole halukkaita ottajia jonoksi, voi seuralle käydä hankalaksi päästä suomalaisesta eroon.

Seuran pelastukseksi sivusto suunnitelee Väyrysen antamista ilmaiseksi, jotta seura voisi sentään säästää palkkakuluissa.

Vuonna 2013 Väyrynen voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden pelatessaan Hongan riveissä. 17 maalia kauden aikana tällännyt Väyrynen siirtyi Borussia Dortmundin kakkosjoukkueeseen talvella 2014. Ennen Rostockia Väyrynen pelasi myös Dynamo Dresdenissä.

Hansa Rostock jäi menneellä kaudella sijalle 15.