Ykkösessä nähtiin yllätys! – TPS noussut mukaan kärkitaistoon

© Kuva: Juha Tamminen

FC Honka on ollut alkukaudella Ykkösessä omaa luokkaansa, mutta viime aikoina on ollut tuskaisempaa. Kone yskähti jo TPS:aa vastaan edellisellä kierroksella ja nyt Haka kuritti kotonaan yllättäen espoolaisia.

Ykkösen maalipörssiä johtava Kalle Multanen viimeisteli ottelun ainokaisen jo 18. minuutilla. Multanen valittiin toukokuun parhaaksi pelaajaksi Ykkösessä. Honkaa vastaan syntyi jo kauden yhdeksäs osuma.

Hongalle tappio oli kauden ensimmäinen ja sarjajohto yhden ottelun vähemmän pelanneeseen KPV:hen on nyt enää pisteen verran.

Turun Palloseuran kausi lähti kangerrellen liikkeelle. Ensimmäinen voitto tuli vasta viidennessä ottelussa, mutta sen jälkeen meno on ollut hurjaa. TPS on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi ja pelannut yhden tasapelin.

TPS voitti keskiviikkona vieraskentällä EIF:n Jani Virtasen osumalla 1-0. Voiton myötä Palloseura on nyt kolme pistettä sarjaa johtavaa Honkaa perässä.

Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja toiseksi sijoittunut karsii noususta Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen kanssa.