Marca ylistää: Marcelo on jo nyt Real Madrid -legenda

© Kuva: Getty Images

Espanjalainen jalkapallosivusto Marca on tehnyt Marcelolle kunnianosoituksen kirjoittamalla pitkähkön jutun, jossa listataan brasilialaisen saavutuksia. Jutun lopuksi Marceloa nimitetään Real Madridin legendaksi, vaikka uraa on vielä rutkasti jäljellä.

Ja oikeassahan Marca onkin. 12 palvelusvuoden jälkeen Marcelo on seurassa pisimpään ikinä ollut ei-espanjalainen ja menestystä on tullut roppakaupalla.

Talvella 2007 seuraan saapunut kikkarapää jäi aluksi Gonzalo Higuainin ja Fernando Gagon varjoon. Sittemmin nuori Marcelo kuitenkin oppi kunniakkaan ja perinteikkään seuran saloihin ja mentaliteettiin muun muassa maanmiehensä Roberto Carlosin avustamana.

Vaikka Marcelo on nyt palvellut ajallisesti pidempään kuin Carlos, on Carlos silti pelannut seuran paidassa Marceloa enemmän otteluita. Carlosille kerääntyi aikoinaan huikaisevat 527 esiintymistä seuran paidassa. Marcelo on vastaavasti pelannut paljon, mutta kokonaissumma 408 on vielä rutkasti toista brassipakkia jäljessä.

Kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen, että Marcelo tulee pysymään Los Blancosin riveissä ja mahdollisesti ohittamaan Carlosin pelattujen otteluiden määrässä.

Loistavana hyökkäävänä puolustajana tunnettu Marcelo on vakiinnuttanut asemansa Realin vasempana pakkina. Muun muassa Fabio Coentrao on haastanut brassin kyseisen paikan herruudesta. Sittemmin Coentrao sai tosin siirtyä Sportingiin ja Marcelo jatkoi asemansa päälliköimistä.

Marca näkee, että pelityylinsä ja aidon intohimonsa vuoksi Marcelo on yksi seuran sisäisesti arvostetuimpia pelaajia. Vastaavasti hän on seuran toiseksi vanhin pelaaja ja varakapteeni.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?