Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n ranking ei ole ollut kaunista katseltavaa suomalaisen silmin.

Huonot tulokset ovat ajaneet Suomen historiansa huonoimmalle sijoitukselle, ja viimeisimmässä rankingissa pudotusta tuli jälleen kaksi pykälää. Tällä hetkellä Suomi on Togon ja Malawin välissä rankingin sijalla 110.

Listauksen ykköseksi nousi kahden vuoden tauon jälkeen tuore Confederations Cupin voittaja Saksa, joka pudotti Brasilian toiselle sijalle.

Suomelle arvoturnauskarsinnoista tuttu Andorra on tuoreimman rankingin tehokkain nousija. Sisämaavaltio nappasi itselleen 157 rankingpistettä ja nousi 57 pykälää sijalle 129.

Andorra ei ole hävinnyt tänä vuonna vielä otteluakaan. Se voitti helmikuussa San Marinon 2-0, pelasi kuukautta myöhemmin Färsaarien kanssa maalittoman tasapelin ja katkaisi kesäkuussa 13 vuoden voitottoman putkensa MM-karsinnoissa kaatamlla Unkarin historiallisesti 1-0.

Voit katsoa uusimman FIFA-rankingin kokonaisuudessaan tästä.