TPS:n suomalaislupauksen pitkä piina päättymässä – ”Katsotaan mihin rahkeet riittävät”

© Kuva: Juha Tamminen

TPS:aan täksi kaudeksi siirtynyt Onni Valakari, 17, on joutunut katsomaan edustusjoukkueen otteluita sivusta koko alkukauden. Palloliitto katsoi, että Valakari saa pelata vasta heinäkuussa TPS:n edustusjoukkueessa pelilupa-asioiden takia, lue lisää tästä.

Pitkä piina on nyt vihdoin päättymässä, sillä Valakari on edustuskelpoinen lauantaina, kun TPS kohtaa FC Hakan kotikentällään. Valakari on pitänyt kuntoaan yllä pelaamalla TPS:n A-junioreissa sekä reservijoukkueessa Salon Pallossa Kakkosta. Valakari on silti harjoitellut jo pidemmän aikaa edustusjoukkueen mukana.

– A-junioreissa meillä on ollut hyvä meininki ja olen pitänyt siitä futiksesta, mitä siellä pelataan. Se on selvästi muovautunut edustusjoukkueen pelitavasta. SalPassa pelataan hieman eri tavalla, mutta siellä on sitten tullut kokemusta miesten peleistä, Valakari kertoo TPS TV:n haastattelussa.

TPS on pelannut viimeiset kymmenen ottelua ilman tappioita, joten pelipaikka edustusjoukkueen avauksesta on vielä kiven alla. Valakari uskoo silti, että mahdollisuus tulee ennen pitkää.

– Olen katsonut sivusta alkukauden ja uskon, että tulen saamaan saumani, mutta helppoa nouseminen avaukseen ei tule olemaan. Uskon silti, että tulen saamaan sellaisen mahdollisuuden jossain vaiheessa.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on ollut tyytyväinen Valakarin harjoitteluun, mutta ei halua asettaa vielä mitään paineita nuorukaiselle peliajan suhteen.

– Onnilla on ihan sama tilanne kuin meidän muillakin nuorilla pelaajilla, hän tulee pikkuhiljaa sisään ja katsotaan mihin rahkeet riittävät ja miten onnistumisia tulee, Laurikainen kertoo.

Debyytti TPS:n edustuksessa saattaa olla luvassa lauantaina Hakaa vastaan, sillä Laurikaisen mukaan Valakari on mukana ottelussa vaihtopenkillä. Peliaika täytyy silti ansaita.

– En halua asettaa liikaa paineita näille nuorille miehille. Mielummin niin, että ensin täytyy osoittaa kuuluvansa kentälle ja sen jälkeen pysyvänsä siellä kentällä. Siinä järjestyksessä mekin menemme, Laurikainen sanoo.

Katso Valakarin julkaisema kuva Twitterissä alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.