TPS-käskijä raivona – uusi pelaaja ei voi pelata: ”Onko tämä edes työlakien perusteella mahdollista?”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Ykkösessä pelaava Turun Palloseura teki huhtikuun lopulla sopimuksen Onni Valakarin kanssa, mutta Palloliitto katsoi, että Valakari on edustuskelpoinen pelaamaan TPS:n edustusjoukkueessa vasta heinäkuussa. Päätös sai TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisen vihaiseksi.

Valakarin pelaajasiirron prosessi on käynnistynyt 25. huhtikuuta. Pelaajan edustusoikeus voidaan kuitenkin siirtää tässä tapauksessa Ykkösessä pelaavaan seuraan myös 11.4.–9.7. välisenä aikana, mutta pelaajalla ei ole kyseisenä ajanjaksona pelioikeutta Ykkösessä pelaavassa joukkueessa, vaan ainoastaan seuran alemmilla sarjatasoilla pelaavissa joukkueissa, kuten nuorten joukkueissa sekä farmisopimusjoukkueessa. Eli Valakarin siirto on hyväksytty, mutta hän ei voi pelata Ykköstä TPS:n paidassa vasta kuin 10.7.2017 alkaen.

– Suomen Palloliitto linjaa suomalaista jalkapalloa sekä suomalaisten pelaajien kehittämistä, mutta liiton säännöt eivät näköjään sitä kuitenkaan tue. Seurat siis voivat pykälien perusteella ottaa siirtoikkunan ulkopuolella kaksi uutta pelaajaa ammattipelaajan statuksella mistä tahansa, mutta me emme saa pelilupaa nuorelle sopimuksettomalle pelaajalle, joka ei ole palkkaa pelaamisestaan aiemmin ansainnut, Laurikainen ihmettelee seuran nettisivuilla.

Liiton kilpailutoiminta voi hyväksyä ammattilaispelaajan edustusoikeuden siirron 11.4.–9.7. välisenä aikana, jos pelaajan entinen seura ja pelaaja esittävät luotettavan kirjallisen selvityksen siitä, että pelaajan sopimus aikaisemman seuran kanssa on päättynyt ennen 11.4. ja että hän ei ole pelannut missään seurassa virallisessa ottelussa Suomessa tai ulkomailla 10.4. jälkeen.

Tällaisia edustusoikeuden siirtoja voidaan hyväksyä seuraa kohti korkeintaan kaksi ajanjaksolle 11.4.–9.7. Onni Valakarin edellinen sopimus oli statukseltaan sopimuksellinen amatöörisopimus, joten tämäkään pykälä ei mahdollista pelilupaa Ykkösessä ennen heinäkuuta.

– En tiedä, onko tällainen rajaaminen edes mahdollista työlakien perusteella. Ainakin se on huutava vääryys nuorta suomalaista tulevaisuuden lupausta kohtaan ja on pelaajakehityksen perusajatusten vastainen. Luotin, että terve järki olisi voittanut tässä asiassa, Laurikainen harmittelee.

Lähde: TPS

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS