Suomalaisittain torstain Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisten osaotteluiden tulokset olivat poikkeuksetta hienoa luettavaa. HJK ja VPS selvitti tiensä Veikkausliigan seuroista toiselle kierrokselle, mutta myös ulkomailla pelaavat suomalaiset napsivat jatkopaikkoja.

Eero Markkasen ja ainakin vielä Sauli Väisäsen edustama AIK otti kotonaan selvän 5-0-voiton färsaarelaisesta KI Klaksvikista. Ensimmäinen osaottelu päättyi Färsaarilla maalittomaan tasapeliin, mutta kotona AIK ja eritoten Markkanen olivat rautaa. Suomalaishyökkääjä iski hattutempun ja oli tärkeässä roolissa voiton kannalta. Väisänen tuli reilun tunnin kohdalla kentälle. Väisästä on siirtohuhuissa oltu pitkään viemässä Serie A:han, lue lisää täältä.

Tanskalainen FC Midtjylland selvitti myös tiensä toiselle karsintakierrokselle kaatamalla pohjoisirlantilaisen Derry Cityn yhteismaalein 10-2. Tim Sparv operoi Midtjyllandin keskikentällä täydet minuutit ratkaisevassa osaottelussa. Avausosassa Kaan Kairinen ja Markus Halsti istuivat vaihtopenkillä.

Riku Riskin edustama norjalainen ODD selvitti tiensä helposti toiselle karsintakierrokselle kaatamalla samoin pohjoisirlantilaisen Ballymena Unitedin yhteismaalein 5-0. Riski tuli ratkaisevassa osassa reilun tunnin kohdalla kentälle. Avausottelussa Riski istui vaihtopenkillä koko ottelun.

Daniel Sjölundin ja Simon Skrabbin edustama IFK Norrköping pudotti kosovolaisen FC Prishtinan yhteismaalein 6-0. Skrabb pelasi täydet minuutit toisessa osaottelussa Sjölundin levätessä vaihtopenkillä.

Sen sijaan Valko-Venäjällä pelaava Pyry Soiri joutui pettymään, kun hänen edustaman FC Shakhtyor Soligorsk tippui jatkosta liettualaiselle FK Suduvalle yhteismaalein 1-2. Soiri istui ratkaisevassa ottelussa vaihtopenkillä, mutta pelasi avausottelussa ensimmäisen puoliajan.