Bayer Leverkusen jäi kaatosateessa Bayern Münchenin jalkoihin – Joel Pohjanpalo seurasi penkiltä

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigan hallitseva mestari Bayern München otti 3-1-kotivoiton sarja-avauksessa Bayer Leverkusenia vastaan.

Ottelun maaleista vastasivat Niklas Süle, Corentin Tolisso ja Robert Lewandowski.

Suomen A-maajoukkueen ja Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo joutui seuraamaan koko ottelun vaihtopenkiltä.

Ensimmäinen maali nähtiin jo yhdeksännellä minuutilla, kun Bayernin kesähankinnat Hoffenheimista junailivat pelivälineen verkkoon. Sebastian Rudyn vapaapotku tavoitti Sülen, joka leijaili aivan omissa korkeuksissaan ja puski pallon maaliin.

Seuraavaa osumaa tarvitsi odottaa vain kymmenen minuuttia. Tekijänä oli jälleen müncheniläisten uusi hankinta, tällä kertaa Corentin Tolisso, joka saapui seuraan heinäkuussa Olympique Lyonnaisista. Pallo jäi pomppimaan kulmapotkun jälkeen Leverkuseniin rangaistusalueelle, kunnes Arturo Vidal nosti sen maalin kulmalle, mistä Tolissolla oli helppo työ puskea kuula sisään.

Kolmatta osumaa ei olisi syntynyt ilman uutta videotuomarisysteemiä, jonka Bundesliiga otti täksi kaudeksi käyttöön. Charles Aranguiz kaatoi 52. minuutin kohdalla Bayern-hyökkääjä Robert Lewandowskin rangaistusalueella, mikä jäi erotuomari Tobias Stielerilta huomaamatta.

Videotuomari viestitti kuitenkin Stielerille, että tilanteessa oli tapahtunut rike, ja pallo vietiin pilkulle. Puolalaiskärki Lewandowski toimitti itse pelivälineen sisään.

Leverkusen sai kavennusosumansa 65. minuutilla hienon hyökkäyksen päätteeksi. Pallo kulki nopeasti pelaajalta toiselle, ja lopulta Julian Brandt antoi loistavan syötön Admir Mehmedille, joka tykitti pallon suoraan tarjoilusta yläriman kautta maaliin.