Kroatialaisen Hajduk Splitin 19-vuotias hyökkääjä Nikola Vlasic siirtyy Evertoniin viiden vuoden sopimuksella. BBC:n tietojen mukaan pelaajan hinnaksi määräytyi 10 miljoonaa puntaa (noin 10,9 miljoonaa euroa).

Evertonin manageri Ronald Koeman vakuuttui Vlasicin otteista, kun hänen joukkueensa kohtasi Hajduk Splitin Eurooppa-liigan karsintavaiheessa.

Kroatialaiskärki uskoo, että hän voi nostaa pelinsä täysin uudelle tasolle Englannissa.

– Olen erittäin innostunut tästä mahdollisuudesta pelata näin isossa seurassa. Valioliiga on maailman paras sarja, ja tämä on yksi Englannin parhaista joukkueista. Tämä on minulle niin suuri kunnia, kertoo Vlasic Evertonin tiedotteessa.

– Kun kuulin, että Everton on kiinnostunut minusta, tiesin heti, että haluan tulla tänne. Joka kerta, kun joku soitti managerilleni tai isälleni, niin sanoin, että haluan vain Evertoniin.

Hollantilaismanageri Koemanilla oli iso vaikutus Vlasicin valintaan.

– Kun Ronald Koemanin tasoinen valmentaja haluaa sinut, niin siinä ei jää paljon puhuttavaa. Halusin tulla tänne managerin, isojen pelaajien ja seuran maineen takia. Tämä on elämäni mahdollisuus.

Kroatialaishyökkääjästä tulee siirtonsa myötä Evertonin kesän yhdeksäs hankinta. Aiemmin siirtoikkunassa ”Toffeesin” riveihin ovat siirtyneet Gylfi Sigurdsson (Swansea), Jordan Pickford (Sunderland), Michael Keane (Burnley), Davy Klaassen (Ajax), Henry Onyekuru (KAS Eupen), Sandro Ramirez (Malaga), Cuco Martina (Southampton) ja Wayne Rooney (Manchester United).

Vlasic nostettiin vuonna 2014 Hajduk Splitin edustusjoukkueeseen, jossa hän ehti nuoresta iästään huolimatta pelata jo 120 ottelua, Maaleja kroatialaisjoukkueen paidassa syntyi 14. Hän teki debyyttinsä Kroatian A-maajoukkueessa toukokuussa 2-1-voitossa Meksikoa vastaan.