Ykkösen jumbosijalla keikkuva Gnistan vahvisti rivejään siirtoikkunan viimeisillä hetkillä kolmella uudella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyivät Zakaria Kibona, Reza Heidari ja Nestor Aguilar.

Kibona, 27, on kokenut hyökkääjä, jolla on lähes sata peliä Ykkösessä. Viime kaudella mies oli nostamassa Legirus Interiä Kolmosesta Kakkoseen voittaen sarjan maalinpörssin.

– Kibona tuo lisää tulivoimaa meidän hyökkäykseen. Mies on ollut ilman sopimusta koko kesän, mutta pitänyt itseään kunnossa. Hän on nyt ollut meidän harjoituksissa mukana ja vakuuttanut valmennuksen siitä, että hän tuo meille tarvittavaa kovuutta hyökkäykseen, kommentoi manageri Antti Uusitalo seuran sivuilla.

Veikkausliigan PS Kemissä alkukauden pelannut Reza Heidari on 21-vuotias keskikenttäpelaaja. Vastuuta pääsarjassa tuli vain kolmen ottelun verran, mutta viime kaudella Heidari pelasi PK-35:n kanssa Veikkausliigassa 18 ottelua.

– Rezalla on ollut vaikea kausi Kemissä. Hän ei missään nimessä ole tällä hetkellä pelikunnossa, mutta on epäilemättä mielenkiintoinen pelaaja, josta voi olla meille tulevaisuudessa hyötyä. Rezan kanssa on tehty nyt sopimus, joka mahdollistaa miehen peluuttamisen tarpeen mukaan.

Espanjalainen Nestor Aguilar vahvistaa Gnistanin puolustusta. Aguilar on pelannut aikaisemmin Espanjan kolmannella sarjatasolla Coriassa, Cordoban B-joukkueessa sekä Betisin B-joukkueessa. Lisäksi miehellä on kokemusta Yhdysvaltojen yliopistosarjoista.

– Puolustajatilanteemme on kriittinen siinä mielessä, että loukkaantumisia se ei tällä hetkellä kestä. Tästä syystä olemme aktiivisesti etsineet vaihtoehtoja kotimaasta ja ulkomailta. Nestor löydettiin Espanjan kolmannen sarjatason pre-season harjoituspeleistä. Mies haluaa tulla Suomeen ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Ensimmäinen askel on Ykkönen Gnistanissa. Siirto odottaa vielä Espanjan liiton lopullista hyväksyntää, mutta näillä näkymin mies tulee Suomeen alkuviikosta.