Pasi Rautiainen ja Tuomas Virkkunen säestävät toisiaan: ”Polulle päästään – emme tiedä, mihin se johtaa”

© Kuva: Getty Images

Viasatin Valioliigastudiossa nähdään viikonloppuna jälleen kahden tulisieluisen jalkapallopersoonan esiintyminen, kun asiantuntija Pasi Rautiainen saa vierelleen suosikkiselostaja Tuomas Virkkusen.

Kaksikko analysoi Tuomas Tahvanaisen isännöimässä studiossa Bournemouth-Manchester City -ottelun, ja kun lähetyksen jälkimmäinen peli Newcastle-West Ham alkaa, tekee Virkkunen tilaa Teemu Tainiolle ja alkaa valmistautua illan selostukseensa, puoli kahdeksalta alkavaan ManU-Leicester -peliin. Viasatin kanavat ovat avoimessa katselussa perjantaiaamusta läpi viikonlopun, lue lisää täältä.

– Se on kiva, että selostajatkin tulevat studioon, etteivät he jää vain selostuskoppiin. He ovat jopa isompi osa lähetystä, sillä he ovat koko ajan intensiivisesti mukana. Kiva, että hekin pääsevät sanomaan omia ajatuksiaan ja kommunikoimaan studion kanssa. Välillä heiltä tulee erilaisia juttuja kuin vierailevilta asiantuntijoilta, niin sieltä tulee laajempia näkökulmia, jotka ovat myös katsojille mielenkiintoisia asioita, sanoo Rautiainen SuomiFutis-sivustolle.

Selostajista Ville Kuusinen nähtiin jo viime keväänä studion puolella puhumassa Mestareiden liiga -lähetyksessä Juventuksesta, ja Virkkunen on ollut studiossa jo aiemminkin tällä kaudella.

– Aluksi jännitti aivan hirveästi, mutta kun alkulöpinät saatiin alta pois, niin sitten oli äärimmäisen mukavaa. Jännitystä lievensi myös se, että vieressä oli Pasi, jonka kanssa juttuja on tullut tehtyä, Virkkunen kertaa toissa viikon studiovierailuaan.

Rautiainen ja Virkkunen tuntevat toisensa pitkältä ajalta, ja viihtyvät hyvin työkavereina.

– Tuomas on luonnonlapsi ja siksi diggaan hänestä. En koskaan tiedä, mitä häneltä tulee, eikä hän tiedä, mitä minulta tulee. Olemme saaneet tehtyä pari reissua. Olimme juuri ennen Valioliigan alkua Englannissa. Tuomas on erinomaista matkaseuraa. Ainoa asia hänessä on se, että hän haluaa joka päivä käydä kuntosalilla, niin aina täytyy löytää mesta, jossa on punttisali. Kysyin kerran, että mitä siellä teet, kun olet noin kapeaharteinen. Meneekö hän vain tsiigailemaan naisia sinne? Tuomas vastasi: ”Pasi, aika oikeaan osut”, hekottaa Rautiainen.

– Meillä ei ole Pasin kanssa mitään käsikirjoitusta. En tiedä koskaan, mihin polku johtaa. Polulle kyllä päästään, se on varmaa. Meillä juttu vaan soljuu Pasin kanssa, Virkkunen säestää.

Virkkunen ihastutti viimeksi myös Repe Sorsa -aiheisella kravatillaan, mutta ei vielä tiedä, onko se lauantaina kaulassa.

– Olen aika tylsä kravattiosastoni suhteen. Minulla on muuten vain aikuismaisia kravatteja, enkä haluaisi olla aikuismainen. Pasilla ja minulla on uusi tilanne myös kravattisolmujen kanssa, sillä toimittajamme Markkasen Panu on lauantaina Savonlinnassa tekemässä Viasatin nyrkkeilylähetystä. Toivottavasti joku yhtä ammattitaitoinen solmuntekijä löytyy, Virkkunen nauraa.

Valioliigastudio alkaa lauantaina iltapäivällä kahdelta.


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?