Yhdysvaltojen maajoukkueen entinen hyökkääjä Freddy Adu, 28, liittyi tällä viikolla puolalaisen Sandecjan harjoitusvahvuuteen vastoin joukkueen päävalmentajan tahtoa, kertoo Guardian.

Adua pidettiin aikoinaan yhtenä jalkapallon suurimmista huippulupauksista, kun hän teki ammattilaissopimuksen DC Unitedin kanssa vain 14-vuotiaana ja nousi Yhdysvaltojen A-maajoukkueeseen kaksi vuotta myöhemmin.

Sittemmin ghanalaissyntyinen hyökkääjä on ollut kirjoilla 13 eri seurassa.

Sandecja kertoi tiedotteessaan, että seura tekee päätöksen Adun palkkaamisesta lääkärintarkastuksen jälkeen, mutta joukkueen päävalmentaja Radoslaw Mcrozkowski on sanonut jo sanottavansa takavuosien superlupauksesta.

– Se on ihan vitsi. Sain kuulla medialta hänen testijaksostaan. Kysyin urheilutoimenjohtajalta, miksi hän ei kertonut minulle Adusta mitään. Hän lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän kertoi, että pelaaja tulee testille ja että kaikki muut tiesivät. Markkinointiosasto tiesi siitä, muut työtekijät tiesivät… Vain valmentaja ei tiennyt, kenestä on kyse, kommentoi Mcrozkowski.

– Kuka ikinä kutsuikaan hänet, antoi hänelle luvan tulla. Mikä järki on tuoda hänen kaltaisensa pelaaja tänne? Toimitusjohtaja sanoi, että se on markkinointia. Me voisimme yhtä hyvin ottaa tänne Janusz Chomontekin (puolalainen freestylejalkapalloilija).

Adu on kiertänyt urallaan muun muassa Portugalin, Ranskan ja Brasilian pääsarjoissa. Hän käväisi kaudella 2015 myös Kuopion Palloseurassa.