Nigerian entinen maajoukkuetähti Jay-Jay Okocha uskoo, että Neymar tulee nappaamaan paikan jalkapallon ykkösnimenä, kun FC Barcelonan Lionel Messin ja Real Madridin Cristiano Ronaldon aikakausi päättyy.

Messi, 30, ja Ronaldo, 32, ovat hallinneet maailman parhaan pelaajan äänestystä, Ballon d’Oria jo yhdeksän vuoden ajan. Argentiinalaistähti Messi on voittanut palkinnon vuosina 2009, 2010, 2011, 2012 ja 2015. Portugalin kapteeni Ronaldo on vienyt pystin kotiinsa vuosina 2008, 2013, 2014 ja 2016.

Okocha uskoo, että 222 miljoonan euron maailmanennätyssummalla Barcelonasta Paris Saint-Germainiin liittynyt Neymar, 25, on oikea mies jatkamaan Messin ja Ronaldon perintöä.

– Messi ja Ronaldo ovat dominoineet maailman jalkapalloa vuosikymmenen ajan. Jalkapallon luonteeseen kuuluu, että tietyssä pisteessä tahtipuikko siirtyy seuraavalle. Uskon, että Neymarilla on loistava tilaisuus ottaa se rooli, sanoo Okocha kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n haastattelussa.

Nigerialaislegendan mukaan Neymarin pelityyli muistuttaa eniten samaa koulukuntaa, jota hänkin omalla urallaan edusti.

– Minä pelasin ilon kautta, ja hänestä näkee, että hän tuntee samoin ja nauttii omasta pelaamisestaan. Hän ei pelaa itsensä puolesta tai vain viihdyttäkseen faneja, hän pelaa joukkueensa puolesta. Hän käyttää laatuaan ja taitoaan joukkueensa hyväksi.

Okocha pelasi itsekin PSG:ssä vuosina 1998-2002, minkä jälkeen hän siirtyi Englantiin Bolton Wanderersin riveihin. Hän pelasi Valioliigassa 124 ottelua, joissa hän teki yhteensä 14 maalia, antoi kolme maalisyöttöä ja ihastutti yleisöä upeilla ja kekseliäillä harhautuksillaan.