Kesän siirtoikkunassa 11 pelaajalla vahvistunut AC Milan aloitti urakkansa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa vakuuttavalla 5-1-vierasvoitolla itävaltalaista FK Austria Viennaa vastaan.

Ottelu oli ratkennut jo 20 minuutin jälkeen, kun Milan onnistui maalinteossa kolmesti. Viennan Alexandar Borkovic teki kotijoukkueen kavennusmaalin toisen jakson alkuun, mutta vain hetkeä myöhemmin Andre Silva viimeisteli jo kolmannen osumansa itävaltalaisten verkkoon. Silvan lisäksi Milanin maaleista vastasivat Hakan Calhanoglu ja Suso.

AC Milanin ja FK Austria Viennan lisäksi Eurooppa-liigan D-lohkossa pelaavat kreikkalainen AEK Ateena ja kroatialainen HNK Rijeka. AEK voitti torstaina Rijekan vieraissa 2-1.

Milanolaisten lisäksi myös toinen italialaisseura, Atalanta, oli huimassa vireessä ensimmäisessä lohko-ottelussaan. Viime kaudella Serie A:ssa neljänneksi sijoittunut Atalanta möyhi englantilaisen Evertonin lukemin 3-0. Kaikki ottelun maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla.

Andrea Masiello vei italialaisisännät johtoon 27. minuutilla. Alejandro ”Papu” Gomez ja Bryan Cristante tyylittelivät osumillaan loppulukemat taululle hieman ennen taukovihellystä.

Atalantan ja Evertonin lisäksi E-lohkossa pelaavat kyproslainen Apollon Limassol ja ranskalainen Olympique Lyonnais, jotka päätyivät torstaina 1-1-pistejakoon