Aikamoinen pommi putosi torstaina iltapäivällä. Saksan jalkapallossa nopeatkin liikkeet ovat mahdollisia ja ovet käyvät usein aika hätäisesti. Mutta se, että Bayern vaihtoi valmentajaa jo kauden tässä vaiheessa, on iso juttu. Ja minulle iso yllätys. Saksassa juuri mikään ei yllätä, mutta tämä yllätti.

Ja minulle iso yllätys. Saksassa juuri mikään ei yllätä, mutta tämä yllätti.

Bayernin kanssa pitää aina muistaa, ettei joukkuetta ja sen menestystä mitata IHAN normaalein mittarein. Pelkkä mestaruuden voittaminen on aika arkipäivää eikä sillä saavuta mitään suurasemaa. Vaikka esimerkiksi Pep Guardiola voitti Saksan mestaruuden kolmesti perättäin ja cupinkin kahdesti, ei häntä nosteta seuralegendojen joukkoon. Miksi?

Siksi, ettei hän pystynyt viemään Bayernia Mestarien liigan finaaliin, saati voittoon. Kolmesti tie nousi pystyyn välierissä ja aina eri espanjalaisjoukkuetta vastaan.

Bayern haluaa olla maailman paras. Ei riitä, että jengi on Saksan paras.

Bayern haluaa olla maailman paras. Ei riitä, että jengi on Saksan paras. Kun PSG murjoi Bayernin 3-0, kävi pomoportaalla varmasti mielessä monta asiaa. Esimerkiksi se, että kun PSG:n hyökkääjät puhkoivat Bayernin puolustusta jatkuvasti, mitä sitten tekevät Real, Barcelona, Manchesterin seurat jne.

Bundesliigakaan ei ollut alkanut niin hyvin kuin odotettiin. No, kuudesta ottelusta neljä voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio olisi aika monelle loistoalku, mutta Bayernille ei. Ei siksi, että joukkue olisi Bundesliigassa pelannut vielä yhtään peliä kovin hyvin. Loistavien yksilöiden ansiosta heillä on noin paljon pisteitä.

Mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Nyt ollaan varmasti hetki rauhassa ja tutkitaan markkinat. Saksassa tulee joka tapauksessa menestystä, oli penkin takana oikeastaan kuka tahansa. Vaikuttaakin siltä, että sitä menestystä halutaan myös näyttävästi.

Meitsi pääsi neljäksi minuutiksi kentälle ja oli aika lähellä, että kaukovetoni olisi mennyt maaliin.

Meille viikonloppu oli hyvä. Uusi kaverimme Lucas Alario teki avauspelissään 1+1, ja oli muutenkin vahva. Kevin Volland jatkoi myös hyviä pelejään. Meitsi pääsi neljäksi minuutiksi kentälle ja oli aika lähellä, että kaukovetoni olisi mennyt maaliin. Paljon muuta en sitten ehtinytkään, koska edes lisäaikaa ei tullut… Joka tapauksessa voitto oli meille mielettömän tärkeä ja tästä on hyvä jatkaa kaatamaan Schalkea.

Erityisterveiset myös Klubille. Olette juhlanne ja saunanne ansainneet.

Erityisterveiset myös Klubille. Olette juhlanne ja saunanne ansainneet. Ylivoimainen mestaruus cupin pokaalin jatkeeksi kertoo siitä, että HJK on takaisin omalla paikallaan Suomessa.

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).