Suomalaismaalivahti William Jääskeläinen teki elokuussa vuoden sopimuksen Crewe Alexandran kanssa (uutinen), mutta matka jatkui nopeasti alemmalle sarjatasolle. Loughborough Dynamo tiedotti tehneensä kuukauden mittaisen lainasopimuksen Jääskeläisen kanssa.

Crewe Alexandra pelaa Englannin Kakkosliigassa, eli neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Seurassa katsottiin kuitenkin, että 19-vuotiaan Jääskeläisen olisi parempi hakea peliaikaa alemmalta sarjatasolta. Willin isä, suomalainen maalivahtilegenda Jussi Jääskeläinen, piti poikansa siirtoa fiksuna.

– Tämä on hieno mahdollisuus Williamille saada peliaikaa aikuisten jalkapallossa. Vaikka hän on pelannut useita alle 23-vuotiaiden pelejä, hän oppii paljon enemmän tällä tasolla, isä-Jääskeläinen sanoi pitchero.com-sivustolle.

Loughborough Dynamo pelaa Englannin Northern Premier Leaguessa, joka jakautuu kolmeen eri divisioonaan. Dynamo kuuluu Division One South -sarjaan, joka on Englannin mittapuulla kahdeksanneksi korkein sarjataso.

Viime kaudella Jääskeläinen edusti Boltonia ja pelasi pääsääntöisesti Boltonin alle 23-vuotiaiden joukkueessa. Intiaan Atletico Kolkataan siirtynyt Jussi Jääskeläinen muistutti, että Williamilla on vielä runsaasti aikaa kehittyä maalivahtina.

– Seurat hankkivat lahjakkaita nuoria maalivahteja kolmos- tai nelosvaihtoehdoiksi, mutta maalivahtina ainoa keino kehittyä on saada säännöllisesti peliaikaa. Tulin Englantiin 22-vuotiaana ja aloin pelata Valioliigassa 26-vuotiaana. Joten Williamilla on rutkasti aikaa kehittyä, Suomen A-maajoukkueen tukipilareihin 2000-luvulla kuulunut suomalaiskassari sanoi.

Muokattu 14.9. klo. 21.27: Korjattu lainasopimuksen pituudeksi kuukausi.