Oulussa valtavat panokset – karkaako TPS, sinetöityykö Ykkösen toinenkin putoaja?

© Kuva: Juha Tamminen

Jalkapallon Ykkösen kiihkeä kausi jatkuu lauantaina neljällä ottelulla. Kierroksen yksi mielenkiintoisimmista koitoksista käydään Oulussa OPS:n ja TPS:n välillä.

Kotijoukkueella on mahdollisuus varmistaa sarjapaikka myös kesälle 2018, vierailijat puolestaan taistelevat kynsin ja hampain edelleen suorasta noususta Veikkausliigaan. Kakkoseen putoaa kaksi joukkuetta, ja toinen niistä on sarjajumbo GrIFK.

Iltapäivän kamppailu on OPS:lle sarjakauden 25:s, ja tuon ottelun jälkeen sekä oululaisilla että putoamisviivan alla olevalla Gnistanilla on jäljellä kaksi peliä. Koska ero joukkueiden välillä on nyt viisi pistettä, uusii OPS mahdollisella voitolla sarjapaikkansa Ykkösessä.

– Tämä on hyvä paikka ottaa sarjakärjeltä päänahka ja mutkistaa kärjen asetelmia. TPS on ollut vaikeuksissa meitä vastaan tällä kaudella, OPS-manageri Miika Juntunen sanoi seuran kotisivuilla.

Helppoa sarjapaikan mahdollinen uusiminen ei ole, sillä oululaiset kohtaavat syksyllä Ykkösen kärkitrion, eli tänään TPS:n sekä myöhemmin Hongan ja KPV:n.

– Kolmen kärkijoukkueen kohtaaminen on joukkueelle haaste, ja me myös tarvitsemme pisteitä. Otamme vaadittavat pisteet vaikka yksi kerrallaan, Juntunen pohti.

Kärjessä TPS on kolme pistettä Honkaa edellä, kun kummatkin ovat pelanneet 24 kamppailua. Myös nousutaisto on putoamisväännön lisäksi uskomattoman tiukka, sillä kyseiset joukkueet kohtaavat, kuinkas muutenkaan kuin päätöskierroksella.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.