Ruotsin yllättäjäseura teki sen taas – kirjoittaa uskomatonta tarinaa Eurooppa-liigassa

© Kuva: Getty Images

Viime vuonna historiansa ensimmäistä kertaa Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelannut Östersunds FK on kuluvan kauden Eurooppa-liigan suurin yllättäjä.

Torstaina Östersund kaatoi kotikentällään saksalaisen Hertha Berlinin 1-0 Brwa Nourin 22. minuutin maalilla ja nousi voiton myötä J-lohkon yksinäiselle kärkipaikalle. Avauskierroksella se kukisti ukrainalaisen Zorja Luhanskin vieraskentällä lukemin 2-0.

Seuraavassa euro-ottelussaan Östersund kohtaa Espanjan suurseuran Athletic Bilbaon, joka on aloittanut lohkovaiheensa vaisusti yhdellä tasapelillä ja yhdellä tappiolla.

Östersunds FK:n tuhkimotarina Euroopassa alkoi jo kilpailun karsintavaiheessa. Ruotsalaisseura aloitti urakkansa toiselta karsintakierrokselta, ja arpaonni päätti koetella englantilaisvalmentaja Graham Potterin ryhmää välittömästi.

Vastustajaksi arvottiin Turkin 20-kertainen mestari Galatasaray. Östersund voitti kuitenkin turkkilaisseuran yhteismaalein 3-1, ja euroihme sai alkunsa.

Seuraavassa vaiheessa kaatui luxemburgilainen CS Fola Esch. Viimeisellä karsintakierroksella ruotsalaisten taru oli päättyä. Östersund hävisi ensimmäisessä osassa kreikkalaiselle PAOK:lle vieraissa 1-3. Kreikassa tehty taistelumaali osoittautui lopulta ratkaisevaksi tekijäksi, sillä viikkoa myöhemmin Östersund onnistui voittamaan kotonaan 2-0 ja eteni vierasmaalisäännön turvin Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.