Euroopan jalkapalloliiton Uefan presidentti Aleksander Ceferin on näyttänyt vihreää valoa kesän siirtoikkunan lyhentämiseksi.

Aihe on ollut esillä viime päivinä, ja Englannissa siirtoikkunan lyhentämisestä aiotaan äänestää jo tänään torstaina. Englannin neljän korkeimman sarjatason kattojärjestön EFL:n johtaja Shaun Harvey kertoi BBC:lle, että yleinen tunnelma äänestyksen ympärillä viittaa siihen, että seurat näkevät siirtoajan lyhentämisen askeleena parempaan suuntaan.

Tavoitteena olisi lyhentää siirtoikkunaa siten, että se päättyisi ennen sarjojen alkua. Englannissa siirtoaika umpeutuu elokuun viimeisenä päivänä, vaikka sarjat alkavat jo kuun alkupuolella.

Uefan presidentti Ceferin kirjoitti sähköpostissaan The Times -lehdelle olevansa myös lyhentämisen kannalla.

– Olen tietoinen, että ympäri Eurooppaa käydään tosissaan keskustelua kesän siirtoikkunan lyhentämisestä, ja me seuraamme tilannetta tarkasti.

– Se ei ole mielestäni hyvä asia, että pelaaja pelaa sarjan alkaessa yhdessä seurassa ja siirtoikkunan sulkeutuessa toisessa. Siinä on pitkään epätietoisuutta. Siitä syystä sanoisin, että siirtoikkuna saattaa olla liian pitkä ja että tuen sen lyhentämistä.

EFL:n johtajan Harveyn mukaan muutos ei tapahdu kuitenkaan yksinkertaisesti.

– Sarjamme alkavat perinteisesti eri päivinä, joten mitä sarja-avausta aiomme käyttää? Osa seuroistamme tulee toimeen siirroista saaduilla tuloilla – pelaajien myyminen on äärimmäisen tärkeä osa heidän liiketoimintasuunnitelmaansa.