Brasilia ja Bolivia päätyivät torstaina MM-karsintaottelussa maalittomaan tasapeliin.

Kotijoukkue Bolivian MM-haaveet oli haudattu jo kauan sitten, sillä joukkue oli ja on yhä Etelä-Amerikan karsintalohkon toiseksi viimeisellä sijalla. Matkaa jatkokarsintaan oikeuttavaan paikkaan on yhdeksän pistettä, ja otteluita on jäljellä enää yksi.

Viime MM-turnauksen isäntämaa Brasilia varmisti paikkansa ensi kesän Venäjän kisoissa jo maaliskuussa. Se on kerännyt viimeiseen karsintaotteluun lähdettäessä 38 pistettä 17 ottelusta ja johtaa maanosan lohkoa kymmenen pisteen erolla Uruguayhin.

Torstain karsintaottelu pelattiin Bolivian hallinnollisessa pääkaupungissa La Pazissa, joka sijaitsee paikoittain korkeimmillaan yli 4000 metriä merenpinnan yläpuolella.

Ohut ilma ja pieni happipitoisuus vaikuttavat luonnollisesti myös jalkapallon pelaamiseen, sillä hengittäminen käy korkealla hankalammaksi.

Brasilian maajoukkue julkaisi torstain ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa sen tähtipelaajat istuskelevat rivissä happinaamarit kasvoillaan.

Maan ykköstähti, Paris Saint-Germainin laitahyökkääjä Neymar, julkaisi myös tilanteesta kuvan Instagram-tililleen ja sanoi, että oli epäinhimillistä pelata La Pazissa.

– Epäinhimillistä pelata tällaisissa olosuhteissa. Kenttä, korkeus, pallo… Kaikki oli huonosti, mutta me olemme tyytyväisiä joukkueen esitykseen, kertoi Neymar kuvan saatetekstissä.