Jollen Danger Zone: Joel Pohjanpalon tilastot paranivat entisestään: ”Toivottavasti tämä muistutti”

Viimein se kauden avausmaali tuli. Tai toisaalta, ei sitä kovin paljoa ollut päässyt hakemaan niillä minuuteilla, jotka toistaiseksi on tullut. Pääsin vaihdosta kentälle Mönchengladbachia vastaan ja parin minuutin jälkeen sain hyvän syötön maalille ja laitoin pallon sisään. Se oli ensimmäinen kosketus.

Olen nyt pelannut 15 Bundesliigan ottelussa ja tehnyt niissä seitsemän maalia. Kun otetaan vielä minuutit mukaan, ei tilasto ole huono.

Avausmaalin tekeminen on aina iso asia. Se tekee itseluottamukselle hyvää. Samaan aikaan niitä maaleja tietysti janoaa lisää. Toivottavasti tämäkin muistutti, että pystyn olemaan tehokas, kun vastuuta annetaan. Olen nyt pelannut 15 Bundesliigan ottelussa ja tehnyt niissä seitsemän maalia. Kun otetaan vielä minuutit mukaan, ei tilasto ole huono.

Mutta en valita, teen parhaani joka treenissä ja jokaisessa näyttöpaikassa. Tiistaina meillä on Saksan cupissa vastassa Union Berlin. Pelaamme kotona ja tietysti tavoitteena on jatkopaikka. Lisäksi tuon pelin tulos vaikuttaa vähän joulusuunnitelmiin, sillä seuraava cupin kierros päättää syyskierroksen. Jos voitamme huomenna, pelaamme vielä joulukuussa cupia ja sitä kautta saamme vähän pitemmän loman. Siinäkin on hyvä lisäbonus.

Muutenkin meillä on iso viikko. Makea vierasvoitto viikonloppuna Mönchengladbachista todistaa, että olemme pikkuhiljaa löytämässä kuntomme ja tehomme. Kun joukkueen puolustaminenkin on parempaa, alkaa homma näkyä sarjataulukossa. Yhdeksän peliä ja tilasto on siististi kolme voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota. Sijoitus on keskikastissa, mutta mitään isoja eroja ei ole syntynyt – kärkeen tai tyvipäähän.

Cupissa jatkoon ja kolme pistettä viikonloppuna olisi loistava juttu. Vielä parempi tietysti, jos vastuuta tulisi enemmän.

Iso viikko jatkuu siis cupilla ja siitä pitäisi ilman muuta jatkaa eteenpäin. Tiedämme, että Union Berlin on hyvä joukkue ja mahdollisesti menossa kohti nousua. Emme ota sitä peliä mitenkään kevyesti. Tietysti kotikenttäetu on meillä. Sitten viikonloppuna on vuorossa derby, kun kohtaamme Kölnin kotona. Sekin peli pitää voittaa.

Cupissa jatkoon ja kolme pistettä viikonloppuna olisi loistava juttu. Vielä parempi tietysti, jos vastuuta tulisi enemmän. Minulla on sellainen fiilis, että pystyisin vastuusta kiittämään tehoilla. Ainakin näin kävi viime matsissa viikonloppuna.

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.