Juha Maliselta tärkeä viesti ylivoimaiselle HJK:lle: ”Tämä ei saa riittää”

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

HJK voitti ansaitusti Veikkausliigan mestaruuden. Loppuen lopuksi yksikään seura ei ollut lähelläkään HJK:n tasoa. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen antoi ansaitut kehut Klubin suuntaan, mutta lähetti myös tärkeän muistutuksen suurseuralle.

HJK hävisi vain kolme ottelua koko kaudella. Se kertoo kovaa kieltä siitä, kuinka ylivoimainen helsinkiläisjoukkue tällä kaudella oli. Malisen luotsaama RoPS oli kuitenkin ainoa joukkue, joka pystyi voittamaan Suomenmestarin kahdesti ja vieläpä vieraskentällä molemmilla kerroilla. Päätöskierroksella RoPS otti maukkaan 3-2-voiton Telia 5G -Areenalla.

– Mielestäni se on hatunnoston arvoinen juttu, mitä HJK on oikeastaan viimeisen parin vuoden ajan tehnyt. Kehittänyt toimintaa niin valmennuksessa, pelaajahankinnoissa ja seuran kehittämisessä yleisesti. Siellä on tehty ihan oikeita asioita Suomen mittapuulla, Malinen kehui SuomiFutis-sivustolle ja jatkoi:

– Siellä on uskallettu tehdä isojakin muutoksia. Mielestäni HJK on tekemässä sitä, mitä heidän olisi pitänyt tehdä jo pidemmän aikaa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

HJK on tehnyt toimitusjohtaja Aki Riihilahden johdolla todella kovaa tulosta taloudellisesti. Kaksi kautta meni ilman mestaruutta, mutta tällä kaudella HJK nousi jälleen omalle paikalleen Suomen huipulle.

Malisen mukaan HJK on nyt tärkeässä käännekohdassa, joka voi määrittää lopulta suunnan koko suomalaiselle jalkapallolle.

– Nyt he (HJK) ovat ylivoimainen suomalainen joukkue. Nyt kyse on siitä, että he vielä vaan menevät eteenpäin. Tämä ei saa riittää. Heidän pitää olla vieläkin kovempia.

Malinen siirtyy heti kauden jälkeen Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi. Kokenut valmentaja toivoo, että HJK nostaa omalla ylivoimaisuudellaan myös muiden seurojen tasoa.

– Seuraava askel on se, että muita seuroja alkaa vitu*tamaan niin paljon se ylivoimaisuus, että siellä aletaan heräämään ja iskemään kunnollisia vastaiskuja, kukin eri paikkakunnilla erilaisilla ajatuksilla. Silloin suomalainen jalkapallo lähtee oikeasti murtautumaan. HJK on se keihäänkärki ja he tekevät oman tehtävänsä tällä hetkellä hyvin, Malinen puhui.

Lue myös juttu Malisen kommenteilla ajastaan RoPS:ssa tästä linkistä.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!