Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt FC KTP:n päävalmentajan Jari Rantasen tekniseltä alueelta poistamiseen liittyvän kurinpitoasian. Päätöslauselmassa kerrotaan, että Rantaselle määrätään yhden ottelun toimitsijakielto automaattisen yhden ottelun toimitsijakiellon päälle. Näin ollen päävalmentaja on sivussa KTP:n molemmista karsintaotteluista AC Kajaania vastaan.

Rantanen poistettiin kentän laidalta KTP:n viimeisessä sarjaottelussa Mikkelin Pallo-Kissoja viime lauantaina, kertoo Kymen Sanomat. Hän sanaili avustavana erotuomarina toimineen Teemu Pylkkäsen kanssa ottelun aikana niin, että Pylkkänen koki tilanteen ”hieman uhkaavaksi” ja pyysi erotuomari Juuso Vuorista poistamaan Rantasen tekniseltä alueelta.

– Asiassa on näytetty, että Rantanen on pelin aikana voimakkaasti protestoinut erotuomarin toimintaa useita kertoja eikä ole lopettanut sitä huomautusten eikä tekniseltä alueelta poiston jälkeenkään. Lisäksi Rantanen on toistuvasti solvannut avustavaa erotuomaria kiroillen”, kurinpitovaliokunnan puheenjohtajan Markus Mannisen tekemässä päätöksessä sanotaan.

KTP:n valmennuksesta vastuun otteluissa ottaa kakkosvalmentaja Joni Ruuskanen.

–Valtamerialuksetkin purjehtivat perämiehensä voimin, jos kapteeni ei ole maisemissa. Nyt on “Jompen” vuoro hypätä komentosillalle, KTP:n hallituksen jäsen Jukka Mustonen sanoo seuran tiedotteessa.

KTP:llä on mahdollisuus hakea päätökseen muutosta Urheilun oikeusturvalautakunnalta.

–En usko, että siitä ennättäisi tulla päätös ennen karsintaotteluita, joten taidamme jättää valituksen tekemättä, Mustonen toteaa.

KTP aloittaa karsinnat tulevana lauantaina 7.10. kotiottelulla kello 18 AC Kajaania vastaan. Jälkimmäinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin Kajaanissa.