Paris Saint-Germainin brasilialaishyökkääjä Neymarin isä, Neymar Santos Sr., vastusti pitkään poikansa maailmanennätyssiirtoa, kertoo Goal.

Neymar, 25, otti kesällä hatkat FC Barcelonasta ja siirtyi PSG:hen 222 miljoonalla eurolla.

Hän on aloittanut uransa Pariisissa vakuuttavasti. Kahdeksassa ottelussa on syntynyt jo yhteensä kahdeksan osumaa ja seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Neymarin isä, joka toimii poikansa agenttina, kertoi Telefootin haastattelussa, että hän muutti mielensä siirron suhteen vasta aivan viime hetkillä.

– Sanoin hänelle, että paras vaihtoehto olisi jäädä, mutta hän halusi ottaa riskin, sanoi Neymar Sr. Goalin mukaan.

– Se oli vaikeaa, mutta Neymar halusi tämän haasteen ja me tuimme häntä.

– Olimme kaikki ylpeitä, kun hänet esiteltiin PSG:ssä. Se oli uskomaton näky, kun hänen kuvansa oli heijastettu Eiffel-torniin. Hän rakastaa kaikkea täällä.

Moni epäili, että Neymarin pääsyy lähteä Barcelonasta oli päästä pois argentiinalaistähti Lionel Messin varjosta ja yrittää voittaa maailman parhaan pelaajan palkinto eli Ballon d’Or. Brassitähden isän mukaan Neymarilla on kuitenkin ensisijaisesti tähtäimessä saavutukset PSG:n kanssa.

– Pariisin auttaminen Mestarien liigan voittamisessa motivoi häntä. Jos Neymarin on määrä voittaa Ballon d’Or, hän tulee voittamaan sen, mutta en usko, että hän oikeasti haluu sitä. Jos hän olisi halunnut sen, hän olisi voinut jäädä Barcelonaan.

– Me allekirjoitimme viiden vuoden sopimuksen, joten meillä on viisi vuotta aikaa voittaa Mestarien liiga PSG:n kanssa.