Pikkuhuuhkajat venyi komeasti – Kaan Kairinen hurjassa vireessä

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue venyi komeasti 3-3-tasapeliin Puolan vieraana EM-karsinnoissa. Kaan Kairinen oli Pikkuhuuhkajien syömähammas Puolaa vastaan.

Reilun tunnin kohdalla Kairinen tykitti hirmuisella laukauksella 16-rajan ulkopuolelta Pikkuhuuhkajat 2-1-johtoon. Lisäksi Kairinen antoi kulmapotkun Fredrik Jensenin tekemään 3-3-tasoitukseen 76. minuutilla. Kairinen on nyt tehnyt kahdessa karsintaottelussa kaksi maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön.

Suomen musta hetki tuli hieman Kairisen osuman jälkeen. Puola tasoitti 69. minuutilla Pawel Tomczykin osumalla ja vain pari minuuttia myöhemmin Dawid Kownacki laukoi kotijoukkueen rangaistuspotkulta 3-2-johtoon.

Rangaistupotkuun johtanut tilanne oli hieman kyseenalainen. Suomen kapteeni Richard Jensen antoi pienen tönäisyn Puolan hyökkääjälle, joka ei olisi välttämättä ehtinyt palloon ennen maalivahti Markus Uusitaloa. Serbialainen erotuomari Nenad Djokic näki tilanteessa rikkeen ja vihelsi rangaistuspotkun.

Kownacki laukoi Puolan avausmaalin jo seitsemännellä peliminuutilla. HJK:ssa Suomen mestaruuden jo tällä kaudella voittanut Sebastian Dahlström viimeisteli Suomen 1-1-tasoituksen. Hienon esityön maaliin teki FC Lahden Santeri Hostikka.

Suomi on nyt kerännyt kahdesta ottelusta kaksi pistettä EM-karsinnoissa. Ensimmäisessä ottelussa Pikkuhuuhkajat jäi Färsaarten kanssa kotikentällä tasapeliin. Seuraavaksi Suomi kohtaa lohkoa puhtaalla pelillä johtavan Tanskan. Ottelu pelataan ensi tiistaina Telia 5G -Areenalla.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!