Simo Valakarin Tromsö kivikovassa testissä – nämä kolme tilastoa parantunut

© Kuva: Juha Tamminen

Simo Valakarin luotsaama Tromsö IL saa lauantaina vastaansa kotikentälleen sarjaa johtavan Rosenrborgin kello 16.30. Tromsö tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen sarjassa. Rosenborg sen sijaan on jo lähes varmasti Norjan mestari.

Valakarin tultua joukkueen peräsimeen, joukkueen otteet ovat parantuneet. Valakarin alaisuudessa Tromsö on voittanut kahdeksasta ottelusta kolme ja pelannut kaksi tasapeliä.

Norjan sarjassa kaksi viimeistä joukkuetta putoaa suoraan ja kolmanneksi viimeinen karsii. Tromsö on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä tasapisteissä Aalesundin kanssa, joka on karsijan paikalla paremman maalieron turvin. Suoran säilyjän paikalle on kaksi pistettä matkaa.

iTromsö-lehti nosti kolme tilastollista faktaa, jotka puoltavat Valakarin palkkaamista päävalmentajaksi:

  • TIL on alkanut voittaa kotona. Tromsö ei ole hävinnyt Valakarin alaisuudessa kotikentällä kertaakaan. Se lupaa hyvää myös lauantain kotiotteluun Rosenborgia vastaan.
  • Tromsö on parantanut tehokkuudessa. TIL teki ennen Valakari 16 ottelussa 16 maalia, nyt kasassa on kahdeksassa ottelussa jo 15 osumaa.
  • Voittoprosentti on noussut selvästi Valakarin alaisuudessa. Nyt Tromsön on kerännyt 1,37 pistettä per ottelu, kun ennen Valakaria pistekeskiarvo oli alle yhden, 0,87.

Valakari sai myös palkinnon hiljattain hyvästä työstään, sillä miehelle kirjoitettiin kolmen vuoden jatkosopimus, lue lisää täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.