Tommi Kautonen ja Seinäjoen Jalkapallokerho ovat solmineet kolmen vuoden sopimuksen SJK:n päävalmentajan tehtävästä. Sopimus kestää kauden 2020 loppuun.

Samalla Kautonen jättää Suomen U21-maajoukkueen päävalmentajan tehtävän, jossa hän on toiminut tammikuusta 2014 alkaen.

Kautonen aloittaa tehtävässä heti, rakentamalla itselleen valmennustiimin ja joukkueen ensi kaudelle. Kuluvan kauden kaksi jäljellä olevaa peliä valmentaa loppuun valmentajakaksikko Brian PageToni Lehtinen.

– Tämä on minulle hieno haaste, hienossa seurassa. Erityisesti paluu seuravalmennukseen kiehtoo. Olen ollut nyt neljä vuotta liiton tehtävissä, mutta paluu jokapäiväsen työhön sekä sitä kautta pelaajien kanssa tehtävään prosessiin, on semmoinen minne veri vetää. SJK:lla on tähän tehtävään käytössä Suomen parhaat resurssit sekä mahdollisuus menestykseen, joten ketäpä valmentajaa se ei kiehtoisi, kommentoi Kautonen seinäjokelaisten tiedotteessa.

– Tommi Kautonen valittiin tämän seuran päävalmentajaksi pitkän harkinnan ja kartoittamisen tuloksena. Olemme keskustelleet useiden pelaajien sekä valmentajakollegoiden kanssa minkälaisesta valmentajasta on kyse. Uskon että Kautonen palauttaa seuraan nöyrän työnteon kulttuurin ja ottaa huomioon koko seuran kehittämisen, eikä halua vain viedä eteenpäin yksittäistä asiaa. Haluamme viedä koko seuraa, sen jokaisella osa-alueella eteenpäin, sanaili puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.